Zaterdag twee wagenspelen in Sittard

Foto: Limburgs Toneel Sittard

Op zaterdag 6 juli worden in het centrum van Sittard twee wagenspelen opgevoerd: een door het Limburgs Toneel Sittard en een door Sint Donatus uit Nuth.

Kraakpandj

Het jaar 1980. Beatrix wordt gekroond tot de nieuwe koningin van Nederland. Maar er is meer. Een hoop onrust omdat krakers door het hele land panden bezetten. Ook in Sittard.

Karel en zijn vriendin Yvonne hebben ook een kamer bezet in een pand in Sittard. Samen met andere krakers bijvoorbeeld hun vriendin Heleen. De huisbaas is hier natuurlijk helemaal niet zo blij mee. Dan komen de vader en de moeder van Yvonne op bezoek. Ze zijn verrast en onthutst om te ervaren hoe hun dochter leeft. Ook de media zijn ter plaatse. Dit in de persoon van verslaggeefster van de radio. Bindt de huisbaas nog in? Accepteren de ouders van Yvonne de situatie hoe hun dochter leeft? En accepteren ze de vriend van hun dochter Karel? En welke rol speelt de media in de alles? U krijgt antwoord op deze vragen en nog veel meer tijdens de opvoeringen van het wagenspel Kraakpandj!

Kraakpandj wordt gespeeld door het 100-jarige Limburgs Toneel
Auteur: Jim Keulmans
Spelers: Roel Vrinssen, Sandy van den Borst, Lente van Oppen, Richard Schmeits, Jan van Daal, Ingrid Gruisen, Sonja Dirix
Regie: Erik Derikx

Speeltijden en locaties Kraakpandj
11:00 uur – Hof van Serviam
12:00 uur – de Ligne
14:00 uur – standbeeld Zefke Mols
15:00 uur – Kafee de Kup
17:00 uur – Café ’t Sjterfhoes

Mien groëtste sjat

In de kleine, kluchtige volkskomedie ‘Mien groëtste sjat’ staat de rijke waspoederfabrikant Lewie Robijns voor een groot dilemma. Volgens een waarzegster heeft hij nog maar enkele maanden te leven. Hij wil zijn grootste bezittingen achterlaten aan twee dames die hem tijdens zijn leven bijzonder veel plezier in de late uurtjes hebben bezorgd. Dan verschijnt zijn ex-vrouw Diana – een vat vol onverwerkte frustratie – die vindt dat zij recht heeft op het geld… Wie gaat er met de buit vandoor?

Mien groëtste sjat wordt gespeeld door Sint Donatus uit Nuth.
Auteur: Quincy Grootjans
Spelers: Harry Louvenberg, Yvette van den Essen, Joep Salden, Floor Huijerjans, Ylanda Könings.
Regie: Mike Severens

Speeltijden en locaties Mien Groëtste Sjat
12:00 uur – standbeeld Zefke Mols
14:00 uur – de Ligne
15:00 uur – Café ’t Sjterfhoes
16:00 uur – Kafee de Kup

Cookieinstellingen