Lewis Hamilton wint thuisrace, Max Verstappen tweede

07 jul , 17:50 Nieuws
2024f1gp12 max verstappen intermediates
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft vanmiddag in een fraaie race de Formule 1 Grote Prijs van Groot-Brittannië gewonnen op het circuit van Silverstone.
Het was zijn eerste Grand Prix zege na een periode van bijna duizend dagen zonder. Max Verstappen legde enigszins onverwacht toch nog beslag op de tweede trede van het podium, voor McLaren-rijder Lando Norris.
Geen volledig Brits podium derhalve, mede door het uitvallen van George Russell. Zijn Mercedes kampte met een lekkage in de waterpomp.
Lang zag het ernaar uit dat er voor de huidige wereldkampioen slechts een bijrol was weggelegd. Verstappen wist weliswaar in de eerste ronde van de vierde naar de derde plek op te rukken, maar kon die plek in de eerste stint niet vasthouden en moest de McLarens van Lando Norris en Oscar Piastri laten passeren. De McLarens passeerden eveneens Hamilton en de toen nog niet uitgevallen van pole position gestarte Russell, maar verloren later in de race hun positie aan Hamilton na een pitstop. Max Verstappen schoof door het uitvallen van George Russell weer op naar plek drie en wist op de harde band een geslaagde aanval op de tweede plek van Norris te ondernemen. Hamilton was evenwel niet meer te achterhalen.
Verstappen zal ongetwijfeld blij zijn met de onverwachte tweede plek en bouwt daarmee zijn voorsprong op Lando Norris uit met 4 punten
Over twee weken, op zondag 21 juli, vindt op de Hungaroring de Formule 1 Grand Prix van Hongarije plaats.