Wandeling – In de voetsporen van Eli Heimans

Foto: © Het Limburgs Landschap - Henk Heijligers

Op zondag 21 juli organiseert Het Limburgs Landschap om 10:00 uur een ‘Heimans’ excursie in het Geuldal bij Cottessen van 9 km.

De start is vanaf de openbare parkeerplaats aan de Julianastraat 22, 6285 AJ Epen. Stevige wandelschoenen worden aanbevolen. De excursie duurt ongeveer 2 uur. Meer informatie over deelname en het reserveren van tickets via: www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Naar de steenkoolgrot en nog meer antiquiteiten

Mooi, indrukwekkend, on-Nederlands en een nostalgisch landschap, dat is met een paar woorden Cottessen. De Geul, de Bellet boomgaard, de vergezichten, de pittoreske dorpjes vormen het decor voor deze wandeling. Het seizoen doet er eigenlijk niet eens toe. Laat u verrassen en wandel mee met de wandeling en hoor wat Het Limburgs Landschap allemaal doet om dit stukje Nederland voor de toekomst veilig te stellen.

Heimans

Tijdens deze 9 km lange wandeling komt u langs de Heimansgroeve, de enige locatie in Nederland waar u steenlagen uit het Carboon, zo’n 300 miljoen jaar geleden gevormd, aan de oppervlakte ziet komen. Die naam is natuurlijk niet toevallig gekozen, een wandeling met speciale aandacht voor Eli Heimans, die hier in 1910 de eerste carboonfossielen vond.

Cookieinstellingen