75 Jaar Zonnebloem

21 jan , 7:00 Nieuws
passagierscruiseschip op de rivier zonnebloem
Op 17 januari 1949 richtte KRO-presentator Alex van Wayenburg met enkele medestanders de Zonnebloem op.
Dat deed hij als voortzetting van zijn populaire radioprogramma Radioziekenbezoek de Zonnebloem . Driekwart eeuw later is zijn geesteskind nog springlevend.
Een uitgelezen moment om het Zonnebloemwerk in het zonnetje te zetten. En om een jaar lang feest te vieren. Zo lanceren Willeke Alberti en De Bevers een nieuwe versie van Reisje langs de Rijn , genieten 21.000 deelnemers en vrijwilligers van de jubileumtheatertour en staan het wandelevenement Walk ’n Roll en een reizende fototentoonstelling op het programma.
De Zonnebloem is uitgegroeid tot een organisatie van tienduizenden betrokken vrijwilligers, die heel veel betekenen voor mensen met een lichamelijke beperking.
Veel van deze vrijwilligers zijn al jaren en soms al tientallen jaren actief betrokken om de deelnemers mooie momenten te bezorgen. Via huisbezoeken, dagjes uit, vakanties en door toegankelijkheid en mobiliteit te verbeteren. De Zonnebloem is alle vrijwilligers heel veel dank verschuldigd, alleen dankzij hen is dit bereikt!
De Zonnebloem denkt in mogelijkheden en probeert datgene te realiseren wat de wens is van de persoon met een lichamelijke beperking. Iedereen vanaf 18 jaar is van harte welkom, zowel als vrijwilliger of als deelnemer. De westelijke mijnstreek heeft zelfs een eigen jongerenafdeling! De Zonnebloem kent geen contributie of lidmaatschapsgeld. Je betaalt alleen een vergoeding voor de activiteiten waaraan je deelneemt.
Meer informatie kun je vinden op de website www.zonnebloem.nl . Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met de regiovoorzitter van de Westelijke Mijnstreek: Jos van den Heuvel (tel. 0621802806, e-mail [email protected] ).