Zing mee met het levenslied!

27 mrt 2016, 21:39 Nieuws
gedeelde smart 2013 2 16 9
Op vrijdag 15 en zaterdag 16 april vindt in 's avonds in de café's in het centrum van Sittard het 24e Smartlappenfestival plaats.
De optredens zijn zoals elk jaar vrij toegankelijk.
Tijdens dit festival wordt het publiek blootgesteld aan hartverscheurende liederen met schrijnende teksten, die verhalen over de meest droeve gebeurtenissen. Met andere woorden: grootse tranentrekkers, mierzoete smartlappen en de meest aanstekelijke meezingers!
Jive Music Service en Centrummanagement Sittard laten op zaterdagmiddag ook het winkelend publiek kennismaken met de unieke sfeer van het festival. Op het Tempelplein, bij FEE Conceptstore (hoek Begijnenhofwal/Limbrichterstraat) en bij Leven (Voorstad) zal een aantal vertolkers van het levenslied acte de présence geven.
Daar kan dan bij een lekkere kop koffie met een zoete lekkernij genoten worden van ongetwijfeld met volle overgave gebrachte al dan niet klassieke tranentrekkers. Meezingen is niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd.
Op vrijdag en zaterdagavond zullen de meeslepende klanken van de smartlap weer uit allerlei horecagelegenheden rollen. Tot diep in de nacht kan men weer uit volle borst meezingen met de bekende smartlappenklassiekers.
Het Smartlappenfestival Sittard wordt georganiseerd door Jive Music Service en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Sittard-Geleen, Centrummanagement Sittard, Brand Bier en de deelnemende horecagelegenheden.
Programma
Vrijdag 15 april
Ich & Dich Sorry voor de Krekels
Ernesto's FFF (Fantastische Feine Fretje)
De Hollande De Corrinny's
Schtad Zitterd Schaamschotten
't Duvelke Toos & Roos en de Rococoos
KWF Benefiet m.m.v. De Anitaas
info: Schtad Zitterd, 046-4513643

Zaterdag 16 april
Ich & Dich Schaamschotten
Ernesto's De Anitaas
Tapperie de Gats De Corrinny's
De Hollande Winnie
Dwaas Keessie
Schtad Zitterd Ernest
Café Dwaesj Toos & Roos en de Rococoos
't Duvelke Patriek Verdriet
Café de Krök Davey Bindervoet

Binnenstad v.a. 12:00 uur Smartlappenfestival
m.m.v. De Anitaas, Fred Lloret,
De Sjanellekes en vele anderen.