Sittard-Geleen zoekt junior stadsdichter

22 apr 2016, 9:51 Nieuws
6328466991 a450aebaa5 b pelikaan vulpen brian wong cc by sa 20
Rouke van der Hoek, sinds 2014 de eerste stadsdichter van Sittard-Geleen, laat bij gelegenheid zijn poëtische licht schijnen op het Sittard-Geleense. Binnenkort geeft hij de pen door aan een opvolger.
Van der Hoek heeft tot nu toe zo'n 20 gedichten gepubliceerd. Op vrijdag 27 mei, tijdens de Avond van de Poëzie in Volt, wordt de bundel met 20 gedichten van de huidige stadsdichter gepresenteerd en worden de nieuwe stadsdichters bekend gemaakt door wethouder Lebens.
Achttien gegadigden hebben zich inmiddels gemeld om de positie van stadsdichter van Rouke van der Hoek over te nemen.
Helaas zijn er nog geen aanmeldingen ontvangen van jongeren onder de 21 jaar. Het leek de voorbereidingscommissie een goed idee om de stad ook door jongere ogen te laten bekijken en dus ook een dichter tot 21 jaar een platform te bieden om op poëtische wijze commentaar te leveren op wat er in de gemeenschap leeft en gebeurt.
Oproep: hou je van poëzie, ben je jonger dan 21 jaar en woon je in of ben je afkomstig uit Sittard-Geleen? Meld je dan vóór 15 mei aan als kandidaat!
Van de stadsdichter wordt verwacht dat hij gedurende twee jaar een twintigtal gedichten zal schrijven over Geleen-Sittardse aangelegenheden, die zullen verschijnen in dag- en weekbladen, de stadskrant, op de website van Stichting MEG en de facebookpagina van Stadsdichter Sittard-Geleen. Verder zullen de gedichten aan het eind van de periode gebundeld worden in een verzorgde uitgave. De kandidatuur wordt beoordeeld door een onafhankelijke commissie.
Interesse in het junior stadsdichterschap voor Sittard-Geleen? Ga naar de website www.stichtingMEG.nl voor informatie en meld je aan. Wellicht ben jij degene die de pen over mag nemen van stadsdichter Rouke van der Hoek.