Deelnemers Grote Optocht Sittard kunnen zich nog tot 22 februari aanmelden

13 feb 2017, 20:58 Nieuws
carnavalswagen
Wie van plan is om deel te nemen aan de grote internationale carnavalsoptocht die op zondag 26 februari door de straten van Sittard trekt kan zich daarvoor nog tot woensdag 22 februari 17:00 uur aanmelden.
Deelname aan de optocht is zoals altijd gratis, maar aanmelden is verplicht omdat het Sittardse Optochkommitee de optochtvolgorde en een programmaboekje (online) wil kunnen samenstellen en omdat de diverse commentatoren langs de route alsook de media graag over wat achtergrondinformatie beschikken: wie zijn de deelnemers en wat stellen ze voor? De carnavalsoptocht neemt immers ook actuele politieke en maatschappelijke situaties op de hak.
De Sittardse optocht is van uitzonderlijke kwaliteit en trekt jaarlijks zo'n 80.000 bezoekers. De media, waaronder de televisie, besteden veel aandacht aan dit kleurrijk en amusant schouwspel. Zo'n 3.000 deelnemers vermaken meer dan 2 uur lang het publiek, dat overigens gratis langs de route plaatsneemt. In de stoet presenteren zich na weken voorpret, verenigingen, buurten, families, vrienden en andere 'Zittesje Laammaekesj' op een gezellige en carnavalistische wijze. Als laatste deelnemer aan de otptocht trekt de prinsenwagen met daarop een stralende Marotteprins Bart II voorbij die en pasant duizenden sinaasappels gooit naar het publiek.

Kinderoptocht

Voor deelname aan de Kinderoptocht, die aanstaande zondag 19 februari door de straten van Sittard trekt, is aanmelden niet verplicht, maar wel wenselijk. Want ook hier is het voor commentatoren handig om te weten welke groep, welke enkeling en welk 'kèrke' er voorbijtrekt, zodat de toeschouwers live tekst en uitleg kan worden gegeven. Aanmelden kan tot en met komende zaterdag 18 februari 12:00 uur.