Aanmelden voor de Sittardse Carnavalsoptochten

30 jan 2018, 17:56 Nieuws
img 4245
Aanstaande zondag trekt de jaarlijkse Kinderoptocht door de straten van het centrum van Sittard. Een week later trekt de grote optocht door de stad.
Het Optoch Kommitee Zitterd (OKZ) krijgt nog steeds veel vragen over hoe deelnemers zich kunnen aanmelden voor de beide carnavalsoptochten. Hieronder leest u wat het OKZ verwacht.

Kinderoptocht

Aanmelden is niet verplicht, maar het OKZ adviseert deelnemers dit wél te doen in verband met de voorbereiding van de commentatoren van de rechtstreekse tv-uitzending van L1. Het is voor hun onbegonnen werk om alle informatie tijdens het opstellen van de optocht te vergaren. Ook wie kans wil maken op een prijs en gejureerd wil worden moet zich van tevoren aanmelden. Dat kan tot aanstaande zaterdagmiddag 15:00 uur online via de website van het OKZ. Ook op de dag van de Kinderoptocht zelf kan dat nog tot één kwartier voor de start van de Kinderoptocht op het opstelterrein op het Maaslandpark.

Grote Optocht

Deelname aan de Grote Optocht is wel verplicht en moet gebeurd zijn vóór woensdag 7 februari aanstaande 17:00 uur. Uw aanmelding moet eerst goedgekeurd worden en daarbij wordt voornamelijk gekeken of het door u aangemelde thema nog mogelijk is. Ieder thema mag één keer per categorie en in totaal in drie categorieën voorkomen, daarna wordt aanmelding voor dat thema gesloten. Het OKZ wil daarmee voorkomen dat het publiek een en hetzelfde thema te vaak voorbij ziet komen. Vorig jaar ontving het OKZ in de laatste week voor de optocht nog een stuk of 8 aanmeldingen die de Sjpaspas als thema hadden, terwijl dat onderwerp al in drie categorieën was vastgelegd. Die aanmeldingen werden dan ook afgewezen.

Gesloten thema’s

Sinds vandaag, woensdag 30 januari, zijn de volgende thema's al gesloten: Veer zeen Zitterd, Sluiting zwembaden in de gemeente, Optochtjury en #MeToo. U kunt uw idee - mits afwijkend van de gesloten thema's - online aanmelden bij het OKZ.

Online aanmelden voor de optochten

Mogelijk moet u zich eerst nog registeren, waarna u kunt inloggen en u het idee kunt toelichten. U krijgt dan per e-mail een bevestiging dat u zich heeft aangemeld. Deelnemers aan de Grote Optocht ontvangen binnen drie dagen bericht of het idee is goedgekeurd.
Uitgebreide informatie over het aanmelden vindt u op www.optoch.nl .