Aanpak Deken Tijssenstraat gestart

12 jan 2015, 19:46 Nieuws
Vorige week werd gestart met de werkzaamheden aan de Deken Tijssenstraat in Sittard. Daar worden de komende maanden verschillende werkzaamheden uitgevoerd.
Zo wordt de weg over de duiker in de stadsgracht omgetoverd tot een 'brug'. Verder wordt vanaf half mei de bestrating van de Deken Tijssenstraat aangepakt. Op de hoek van de Begijnenhofwal met de Deken Tijssenstraat wordt een monument geplaatst ter ere van Thur Laudy. Dat gebeurt tegelijkertijd met de renovatie van de walopgangen.
Ter plekke regelt een verkeerslicht momenteel de doorgang van het verkeer van en naar het parkeerterrein Gats en het Kerkplein. De werkzaamheden zullen - mits het weer geen roet in het eten gooit - tot en met half juli in beslag nemen.
Voor de Sittardse carnavalsoptochten hebben de werkzaamheden geen gevolgen. De ontbinding van de grote optocht loopt weliswaar via Oude Markt, Kloosterplein en Deken Tijssenstraat, maar de gemeente heeft het Optoch Kommitee Zitterd verzekerd dat op die dag de doortocht mogelijk is, zo laat het comité desgevraagd weten. Dat geldt ook voor de Kènjeroptoch, die een week eerder door de binnenstad trekt.