Actie Five4Five: BS Leyenbroek zamelt geld in voor kankeronderzoek

15 mei 2018, 8:08 Nieuws
euro biljetten en munten cc0
Afgelopen maanden hebben leerlingen van BS Leyenbroek in Sittard, onderdeel van stichting Kindante, via verschillende acties geld ingezameld voor Kankeronderzoekfonds Limburg.
Als afronding van de goede doelenactie vindt op 23 mei 2018 voor álle kinderen van BS Leyenbroek een loop/fiets/renactiviteit plaats op het Tom Dumoulin Bikepark.
Het project is ontstaan nadat leerlingen van groep 7-8 het initiatief hebben genomen om iets te doen voor mensen die een moeilijke tijd hebben of die ernstig ziek zijn. Alle kinderen van de school hebben dit schooljaar een aantal activiteiten binnen en buiten de klassen georganiseerd om geld op te halen. De kinderen willen graag iets betekenen voor anderen! Een mooi en proactief burgerschapsinitiatief om enorm trots op te zijn.
"Sommige van onze familieleden en vrienden hebben kanker. We doen het niet alleen voor familie en vrienden, maar voor alle mensen die kanker hebben. We hebben plastic flessen opgehaald waar we statiegeld voor kregen. We hebben posters gemaakt en opgehangen waarop stond dat de mensen geld moesten geven voor het bestrijden van kanker. En we gaan fietsen en rennen op het Tom Dumoulin Bikepark. We hopen zoveel mogelijk geld op te halen!", legt een leerling van groep 7-8 uit.
Op 23 mei gaan alle (circa 340!) leerlingen van de school naar het Tom Dumoulin Bikepark om daar via een loop/fiets/ren-activiteit de laatste donaties op te halen voor het kankerfondsonderzoek. Het belooft een geweldige ochtend te worden, waarin alle kinderen een duidelijk doel hebben!