Actie voor Hoop doneert €37.000 aan Kankeronderzoekfonds Limburg

10 okt , 20:00 Nieuws
foto cheque hooploop geleen
Stichting Actie voor Hoop
Voorzitter van Stichting Actie voor Hoop, Jan Dols, overhandigde vorige week een cheque van maar liefst €37.000 aan het Kankeronderzoekfonds Limburg.
De cheque werd in ontvangst genomen door Ineke Griede (Directeur Health Foundation Limburg) en Marcel Bourgonje (Senior Fondsenwerver Kankeronderzoekfonds Limburg). Dit bedrag zal bijdragen aan belangrijk kankeronderzoek in Limburg.
Actie voor Hoop zet zich het hele jaar door in om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Het Hoophuis, gelegen in het hart van Geleen, fungeert als een centrale ontmoetingsplek waar diverse inzamelingsacties plaatsvinden, variërend van de verkoop van zelfgemaakte producten tot sponsorwandelingen. De opbrengsten worden verdeeld over regionale projecten die kankeronderzoek ondersteunen.
Een van de hoogtepunten van het jaar was de jaarlijkse Hooploop, die plaatsvond op zondag 19 mei. Deze sponsorloop leverde opnieuw een prachtig bedrag op voor kankeronderzoek en andere initiatieven in Limburg. In het verleden heeft Actie voor Hoop ook donaties gedaan aan organisaties zoals het Toon Hermans Huis Sittard, de Wensambulance Limburg, Hospice Daniken in Geleen en Hospice Mariaveld in Susteren.
De volgende editie van de Hooploop staat gepland op Eerste Pinksterdag zondag 24 mei 2026. Dan wordt opnieuw geld ingezameld voor kankeronderzoek en aanverwante goede doelen.
Met deze bijdrage onderstreept Actie voor Hoop haar betrokkenheid bij kankeronderzoek en de hoop op een toekomst waarin kanker steeds beter bestreden kan worden.