AGAPE – Geloof, hoop en liefde in het centrum van Sittard

29 nov 2017, 20:04 Nieuws
serv hermans michel sluysmans foto stephan vanfleteren 002
Op 22 december aanstaande is de afsluitende voorstelling in het kader van het themajaar 'Paspoort niet nodig', door de cultureel intendanten Michel Sluysmans en Serve Hermans.
Ze brengen dan een eigen unieke productie bestaande uit een aantal onderdelen met als titel: AGAPE. Een sfeer- en liefdevolle avond met een rondgang langs de Sint Petruskerk, de Basiliek Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart en de Sint Michielskerk. Vooropgegaan door klarinettist Emil Szarkowicz trekt het publiek in fakkeloptocht van kerk naar kerk voor een theatraal en muzikaal drieluik waarin geloof, hoop en liefde centraal staan.

AGAPE: afsluitend evenement van De Domijnen in het kader van Paspoort Niet Nodig

Agape ( Grieks : ἀγάπη) is een Grieks woord, dat in het Nederlands 'liefdesmaal' betekent. Een ritueel waarbij de deelnemers op broederlijke wijze het leven en de liefde vieren, door elkaar verhalen te vertellen, te eten en te drinken. De eucharistie in de katholieke kerk is een vorm van agape.
Samen met actrice Mieneke Bakker (monoloog met Maria) en zanger/schrijver Frans Pollux (akoestische liedjes) geven Hermans en Sluysmans (onder andere met een monoloog uit Brieven aan Europa) een hedendaagse invulling aan het eeuwenoude begrip Agape. De rondgang wordt gestart in het Mariapark. Tweede kamerlid Martijn van Helvert (buitenland woordvoerder CDA) zal zijn licht laten schijnen over Europa en haar grenzen.
Gelet op de beperkte capaciteit van een aantal locaties is de Agape maximaal toegankelijk voor 175 personen. Deelname aan deze unieke belevenis vlak voor kerst kost 9 euro per persoon inclusief de nazit met een lekkere kop warme chocomel. Kaartjes via www.dedomijnen.nl/podium/programma/agape . De inloop is vanaf 18:45 uur en de avond start om 19:00 uur. Het einde is rond 21:30 uur. Voor deze avond is speciale dank verschuldigd aan deken Van Rens.