AH beheert parkeerterrein nu zelf

23 sep 2015, 13:00 Nieuws
parkeren ah brugstraat 1
Sinds deze week is Albert Heijn de beheerder van het parkeerterrein aan de Brugstraat. De afgelopen weken werden daarvoor al voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.
De gemeentelijke parkeerkaartjesautomaten zijn van het terrein verdwenen en de gemeente mist daar nu dan ook de inkomsten van. Bij de toe- en afritten van de parkeerplaats worden slagbomen geplaatst. Je komt het terrein dus binnenkort niet meer op zonder een parkeerkaart te nemen en er niet meer af zonder betaald te hebben. Het lot tarten door onbetaald te parkeren en snel even een boodschap te doen is er dus niet meer bij!
Wie het parkeerterrein bij Albert Heijn, Aldi en Gall & Gall op wil rijden moet eerst bij de slagboom een parkeerkaart uitnemen. Parkeren kost 60 cent per uur (verdeeld in eenheden van 6 minuten), en na twee uur gaat het tarief naar 2 euro per uur. Dat is gedaan om te voorkomen dat bezoekers van het centrum hun auto op het terrein aan de Brugstraat gaan parkeren vanwege een lager tarief dan elders in de stad. Parkeren in de stad kost maximaal 5 euro per dag, op de Brugstraat is dat het dubbele.
Wie bij Albert Heijn voor tenminste 15 euro aan inkopen doet krijgt het eerste uur gratis parkeren. Dat voordeel geldt niet voor inkopen bij Aldi en Gall & Gall. En in tegenstelling tot de invalidenparkeerplaatsen op andere parkeerterreinen in de stad moet voor die bij Albert Heijn meteen betaald worden.
parkeerterrein albert heijn sittard brugstraat 2