Morgen in centrum Sittard: Alles veur de Mam!

06 mei 2022, 20:00 Nieuws
alles veur de mam 5
Zondag is het Moederdag en dus staat daags ervoor in het centrum van Sittard het altijd leuke evenement Alles veur de Mam op het programma.
En vanzelfsprekend staat deze dag helemaal in het teken vanMoederdagen vande Mam! De moeders en moederfiguren worden deze dag extra in het zonnetje gezet. En dat kan eigenlijk niet vaak genoeg gebeuren.
Er zijn tussen 10:00 en 17:00 uur weer tal van leuke activiteiten te beleven in het gezellige stadscentrum van Sittard. Je kunt er bijvoorbeeld bij een dichteres terecht die op haar ouderwetse typemachine ter plekke de leukste versjes voor moeder weet te verzinnen. Geef haar een paar steekwoorden en ze maakt er een lief en mooi versje van! Ook lopen er twee sneltekenaars door de binnenstad. De ene tekent met snelle lijnen op een 'bierviltje' en de ander kleurt ze in met aquarelverf. Met hun mobiele 'bierviltjes-ezel' in hun feestelijk geklede outfits zullen ze menig bezoeker blij maken met een leuke prent! Op de Steenweg deelt Cone Corner gratis ijs uit. Cone Corner heeft speciale Moederdagsmaken ontwikkeld die iedereen gratis mag proeven deze dag! Op het Tempelplein kun je samen op de foto in een photobooth om deze gezellige dag vast te leggen. Inclusief leuke photo props in Moederdagstijl!
Maar er is meer: op de Voorstad nabij Brasserie Leven kan je gezellig samen cupcakes versieren. Ga los met glazuur en sprinkels en eet ze samen ter plekke op of neem ze mee naar huis. Ga ook langs bij de stand met glittertattoo's en hartjesballonnen en laat er samen met je moeder matchende glittertattoo's zetten. Er worden ook mooie hartjes ballonnen uitgedeeld. En tenslotte delen de dames van '2 Roses' op deze dag aan alle moeders prachtig gekleurde rozen uit.
Maar het hoogtepunt van Alles veur de Mam is toch wel de verkiezing van de Liefste mama van Sittard. Om 14:00 uur wordt bij het beeld van Zefke Mols, bij de opgang naar de Begijnenhofwal tegenover de Walstraat, door burgemeester Hans Verheijen bekendgemaakt wie zich de 'Liefste mama van Sittard' mag noemen.