Drie amateurzangers naast Smid op mega sing-a-long

22 aug 2017, 11:04 Nieuws
cultureel intendanten de domijnen en ernst daniel smid 002
Afgelopen zondag namen 48 amateurzangers en -zangeressen uit Sittard-Geleen en omgeving deel aan een leerzame masterclass van de bekende bariton Ernst Daniël Smid.
De masterclass werd gehouden in de schouwburg op initiatief van Michel Sluysmans en Servé Hermans, de twee cultureel intendanten van cultuurbedrijf De Domijnen. Met hun project 'Paspoort niet nodig' willen ze een brug slaan tussen de amateur- en professionele kunst.
Smid was aangenaam verrast door de belangstelling en het niveau van de deelnemers en besloot om er niet één, maar drie uit te kiezen om op zaterdag 9 september mee te doen aan de mega sing-a-long op de Markt in Sittard.
Van de 48 deelnemers maakten Peter Schurkens, Noëlle Hendrix en Femke Bruls de meeste indruk. Zij staan op 9 september samen met Smid op het podium en brengen onder begeleiding van harmonie Concordia uit Ittervoort klassieke en minder klassieke meezingers, zoals bijvoorbeeld het Slavenkoor uit Verdi's opera Nabucco. Het publiek op de Markt is van harte uitgenodigde om mee te zingen.
https://sittard-geleen.nieuws.nl/evenementen/mega-sing-a-long-markt-sittard/