Amber Schiffeleers (18) naar IFSC Climbing World Cup in Innsbruck

26 jun , 16:00 Nieuws
amber boulderen seoul
Van 24 tot 30 juni 2024 wordt in Innsbruck in Oostenrijk de IFSC Climbing World Cup gehouden. Klimster Amber Schiffeleers uit Sittard strijdt daarin mee voor de titel.
Amber Schiffeleers, Nederlands kampioen boulderen, maakt nu deel uit van de selectie van Jong Oranje en heeft haar vaardigheden ontwikkeld bij het Talent Opleidings Centrum (TOC) in Limburg. Haar thuishal, Ivy Climbing in Sittard, heeft een belangrijke rol gespeeld in haar groei als atleet. Met haar deelname aan de IFSC Climbing World Cup in Innsbruck zet zij een nieuwe stap in haar indrukwekkende carrière.
“Ik ben ontzettend enthousiast om deel te nemen aan de World Cup in Innsbruck,” zegt Amber. “Het is een geweldige kans om mezelf te meten met de beste klimmers ter wereld. Ik hoop ook dat ik de klimsport met mijn deelname nog meer op de kaart kan zetten en jong en oud kan inspireren.”
Met de opname van sportklimmen in de Olympische Spelen van Tokio 2020, is de klimsport in een stroomversnelling geraakt. Deze internationale erkenning heeft gezorgd voor een toename in het aantal beoefenaars en een groeiende interesse van sponsors en media. Klim- en boulderhallen schieten als paddenstoelen uit de grond en grote wedstrijden trekken steeds meer kijkers.
“De deelname van onze ambassadrice Amber aan de World Cup in Innsbruck is een fantastische prestatie van haar en van Limburg Climbing,” aldus Bas Retera van Limburg Climbing. “We zijn trots op haar toewijding en talent en wensen haar veel succes tijdens de wedstrijden.”
Voor meer informatie over de IFSC Climbing World Cup in Innsbruck en om Ambers voortgang te volgen, bezoek de officiële website van het evenement en volg de sociale mediakanalen van Limburg Climbing en Amber Schiffeleers.