Anya Niewierra signeert haar nieuwe thriller 'Het Dossier' bij Krings

21 jan 2017, 17:59 Nieuws
anyaniewierrafotodoormerelgodelieve 002
Zaterdag 28 januari signeert Anya Niewierra van 14:30-16:00 uur bij boekhandel Krings haar nieuwe thriller: Het Dossier. Uiteraard kunt u haar dan ook vragen stellen.
Op 27 januari verschijnt deze tweede thriller van haar hand.Haar debuut: Vrij uitzicht verscheen drie jaar geleden. Het boek werd genomineerd voor de Schaduwprijs: een prijs voor het beste thrillerdebuut. Marion Pauw, die toen ambassadeur was van Niewierra, zei over dat boek: "Het debuut van Anya Niewierra heeft het allemaal: een onopgeloste misdaad uit het verleden en een opbloeiende romance in een spannende setting. Dit is nou echt een heerlijke thriller." En Het DossierVrij uitzicht . Pauw: "She did it again! Ik ben fan."
Tomas Ross neemt nu het stokje over van Pauw. Hij las het boek toen hij met griep in bed lag: "In bed met griep is nooit leuk maar het boek vergoedde veel". Ross is bijzonder lovend over Het Dossier : "Het is een intrigerend en zinderend verhaal tegen het grimmige decor van de voormalige DDR. Schitterende afwisseling van feit en fictie. Een parel binnen de Nederlandstalige misdaadliteratuur!"
Wim Krings zegt het volgende: Overrompelend echt geschreven, het lijkt wel of je erbíj bent, als het Stasi slachtoffer álles doet om te overleven. Anya Niewierra boeit en overtuigt, chapeau of Hut ab!

Over het boek Het Dossier

De 46-jarige weduwe Josta Bresse wordt slachtoffer van een orgaanroof. Tijdens het onderzoek naar de daders ontdekt de Nederlandse recherche dat de identiteit van Josta is 'gewist'. Na een aanslag op haar leven duikt ze onder. Ze besluit zelf op onderzoek uit te gaan. De speurtocht voert haar terug naar Oost-Berlijn waar ze werkte als kunstvervalser, in de 'Königstein-Gruppe'. Dit team van kunstvervalsers werkte in opdracht van het toenmalige DDR-regime en werd vlak voor de val van de Muur afgevoerd naar de gevangenis Hohenschönhausen. Reden: wie heeft het Dossier? 25 jaar later blijkt het Dossier nog steeds reden voor moord. Opgejaagd als een wild dier probeert Josta Bresse het Dossier in handen te krijgen, maar de macht en de invloed die de daders hebben, blijkt groot. Enorm groot.
Meestervervalser Jansen: "De lugubere wereld van de kunsthandel in de voormalige DDR wordt op een meedogenloze wijze tot leven gewekt. Je kunt de artistieke castratie van Josta door de Stasi bijna letterlijk voelen."

Over Anya Niewierra

Al sinds haar jeugd heeft zij drie passies: reizen, schrijven en schilderen. Van reizen maakte zij haar beroep, schrijven integreerde ze in haar werk en schilderen werd haar hobby. Zo kwam zij terecht in meerdere werelden met elk een eigen subcultuur. Uit elke wereld haalde zij iets wat ze meenam naar haar twee andere werelden. De inzichten die zij opdeed in het artistieke, kon zij bv altijd goed toepassen binnen de zakelijke dynamiek van het toerisme als directeur van VVV Zuid-Limburg en binnen haar eigen bedrijf, De Witte Lelie.
Het Dossier