Armoedebestrijding en kansengelijkheid in Sittard-Geleen

24 okt 2023, 14:00 Nieuws
podium babel odasingel
Podium Babel organiseert op woensdag 1 november een bijeenkomst over Armoedebestrijding en kansengelijkheid in Sittard-Geleen.
Op 1 november aanstaande, op de Dag van de Armoede, gaan Judith Bühler (wethouder Sittard-Geleen) en Sabrina Keinemans (lector Zuyd Hogeschool) bij Podium Babel met elkaar en met het publiek in gesprek over armoedebestrijding en kansengelijkheid in Sittard-Geleen.
Armoedebestrijding, kansengelijkheid en het verkleinen van de verschillen tussen rijk en arm zijn thema’s die momenteel volop in de belangstelling staan. Alle politieke partijen hebben het erover en proberen ons ervan te overtuigen dat deze onderwerpen hoog op hun agenda staan. Niet verwonderlijk, nu er verkiezingen in aantocht zijn. Maar wat gebeurt er werkelijk? En wat gebeurt er specifiek in Sittard-Geleen?
De bijeenkomst begint om 19:30 uur en is gratis toegankelijk. Op deze avond komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • Is armoede in Sittard-Geleen voldoende bespreekbaar gemaakt?
  • Hoe staat het ervoor met armoedebestrijding door gemeente en maatschappelijke organisaties?
  • Waar lopen we met elkaar tegenaan? Wat kan beter?

Programma

  • 19:30 uur: opening
  • 19:35-20:30 uur: Judith Bühler en Dr. Sabrina Keinemans belichten het thema Armoedebestrijding en kansengelijkheid vanuit hun specifieke optiek en gaan in op de lokale situatie inzake armoedebestrijding. Aansluitend: dialoog tussen beide inleiders onder leiding van Lei Janssens, moderator
  • 20:30 uur: pauze
  • 20:45 uur: vervolg van de dialoog, gelegenheid tot het stellen van vragen en uitwisseling van gedachten en ervaringen met de bezoekers.
  • 21:30 uur: afsluiting en napraten…
U bent van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen bij Podium Babel, Odasingel 90 in Sittard. Er is een beperkt (80) aantal plaatsen beschikbaar. Graag spoedig aanmelden via www.podiumbabel.nl of stuur een mail naar [email protected] .