Bussen van Arriva in Limburg krijgen pinautomaten en WiFi

29 nov 2016, 21:03 Nieuws
arriva trein 2
Van 10 op 11 december vindt er in Limburg een grote logistieke operatie plaats. Alle 250 bussen van Veolia gaan er dan uit en maken plaats voor 250 nieuwe bussen van Arriva.
Op het spoor verschijnen dan de treinstellen van Arriva. Deels zijn dat nog de van Veolia overgenomen treinstellen, deels betreft het gloednieuw materieel. Op de stations komen kaartautomaten van Arriva te staan en de in- en uitcheckpalen van Veolia worden omgewisseld voor die van Arriva. Op de 'nieuwe' stations, die vroeger niet door Veolia maar vanaf 11 december wel door Arriva worden aangedaan worden de nieuwe in- en uitcheckpalen van Arriva ingeschakeld.
Goed nieuws voor de reiziger is dat zowel bussen als treinen zijn uitgerust met een WiFi-verbinding.
Arriva wil in de toekomst in de bussen het liefst helemaal af van contant geld. Dat heeft alles te maken met de veiligheid van de chauffeurs, want een bus zonder contant geld aan boord is voor overvallers niet interessant. Daarom kunnen reizigers vanaf 11 december hun kaartje afrekenen met de pinpas. Voorlopig blijft het ook nog mogelijk om met contant geld een kaartje te kopen.
Binnenkort bezorgt Arriva huis-aan-huis een magazine met informatie over de lijnen in eigen omgeving. Een aantal haltes is komen te vervallen, sommige dorpen worden niet meer aangedaan en routes zijn gewijzigd.