Astrid Boeijen volgt CEO Bert Kip op bij Brightlands Chemelot Campus

26 apr 2023, 10:00 Nieuws
astrid boeijen ceo brightlands chemelot campus
Brightlands Chemelot Campus
Per 1 juli aanstaande neemt Astrid Boeijen het stokje over van Bert Kip als CEO van Brightlands Chemelot Campus.
Na bijna drie jaar als CEO Brightlands Smart Services Campus leiding te hebben gegeven aan de ontwikkeling en groei van de campus in Heerlen, gaat zij de campus in Sittard-Geleen verder ontwikkelen. De Raad van Commissarissen van Brightlands Smart Services Campus is bezig met haar opvolging.
Dr. Astrid Boeijen heeft vanaf 2020 leiding gegeven aan de ontwikkeling van deze innovatiecampus op het gebied van data science, artificiële intelligentie en smart services. In deze periode is er, met de steun van velen, stevig aan de campus gebouwd, zodat er in Heerlen een volwassen knooppunt staat. Een campus die – ook landelijk – nadrukkelijk op de kaart staat als kenniscentrum, ecosysteem en accelerator én als plek waar kennis wordt vertaald naar concrete toepassingen. Daarbij staat de campus ook bekend als boegbeeld op mensgerichte AI en is – met een consortium van zo’n 20 grote Limburgse werkgevers – landelijk erkend als AI-hub Brightlands. Er is een fantastisch netwerk opgebouwd van 128 partijen en een stevig ecosysteem met 55 op de campus gevestigde organisaties. Naast deze inhoudelijke samenwerking zijn er warme verbindingen opgebouwd. Een heus netwerk niet alleen binnen Heerlen, Parkstad en Limburg, maar ook in Nederland en over de grenzen.
Astrid Boeijen, CEO Brightlands Smart Services Campus: "Ik ben trots en dankbaar voor wat ik samen met velen in de afgelopen drie jaar in Heerlen heb mogen realiseren. Trots op het resultaat en de mensen met wie ik dit tot stand heb gebracht. Dankbaar voor het vertrouwen van de leden van de Raad van Commissarissen, de aandeelhouders – Provincie Limburg, de Universiteit Maastricht, APG en de Open Universiteit – en van de Gemeente Heerlen, onze campuscommunity en vele andere belangrijke stakeholders in den lande en over onze grenzen. Met elkaar hebben we met de Brightlands Smart Services Campus een vitale factor voor innovatie aan Brightlands toegevoegd. Met veel vertrouwen kijk ik naar de toekomst.
Het is bijzonder om verder te mogen bouwen op wat er bij de Brightlands Chemelot Campus onder leiding van Bert Kip is neergezet. Ik geloof in de toekomst van ons rijke Brightlands ecosysteem. Mijn overstap onderstreept de samenhang en samenwerking tussen de Brightlands campussen."
Stan Gielen, voorzitter Raad van Commissarissen: "Als RvC kijken we met veel waardering naar hetgeen onder leiding van Astrid Boeijen in de afgelopen drie jaar tot stand is gebracht. Onder haar leiding heeft de Brightlands Smart Services Campus een geweldige sprong vooruit gemaakt. Haar visie op de ontwikkeling van deze campus, haar verbindend leiderschap, de nationale positionering van deze campus en haar bevlogenheid voor het welzijn en welvaart van Limburg, hebben ervoor gezorgd dat de beoogde doelen zijn overtroffen. Er staat een bruisend ecosysteem waar innovatie op maatschappelijke thema’s plaatsvindt, waar verbindingen tot stand worden gebracht en meerwaarde wordt gecreëerd. En daarmee is er een stevig fundament gelegd voor de verdere uitbouw van de campus. We vinden het bijzonder jammer dat Astrid de Smart Services Campus gaat verlaten. Tegelijkertijd zijn we haar zeer dankbaar, en zijn we verheugd dat ze in haar nieuwe functie behouden blijft voor Brightlands."