Auto zonder benzine op vluchtstrook A76

05 dec 2020, 16:10 Nieuws
dashboard lege brandstoftank
Vrijdagmiddag kreeg de politie de melding dat op de A76 ter hoogte van Spaubeek een personenauto stilstond op de vluchtstrook.
Een stuk verderop liep een persoon over de vluchtstrook.
Eenmaal ter plaatse zag de politie bij de oude afslag Schinnen een man vanuit het tankstation naar de snelweg lopen. Het bleek de bestuurder van de auto te zijn. De benzinetank van zijn auto was leeg en de man is daarop naar het dichtstbijzijnde tankstation gelopen om benzine te halen.
Andere collega's gingen naar de op de vluchtstrook stilstaande auto, waar nog iemand in bleek te zitten. Ook de berger en een weginspecteur kwamen ter plaatse. De berger heeft het voertuig naar het dichtstbijzijnde tankstation gebracht. Omdat het voertuig weggetakeld werd, werden er snelheidsbeperkingen ingesteld zodat er veilig gewerkt kon worden. Daardoor ontstond korte tijd een file op de A76.
Tip van de politie: als je met je auto onverhoopt zonder brandstof komt te staan, ga dan achter de vangrail staan en bel de wegenwacht. Blijf nóóit in je voertuig zitten en loop nóóit over de vluchtstrook, want dat kan tot levensgevaarlijke situaties leiden.