Automobilist aanrijding A2 Echt overleden

06 jul 2023, 21:30 Nieuws
ernstig ongeval op a2 bij echt
Op woensdag 5 juli rond 18:15 uur vond er een aanrijding plaats op de autosnelweg A2 ter hoogte van Echt in noordelijke richting.
Een personenauto en een vrachtauto kwamen met elkaar in botsing. De bestuurder van de personenauto reed met de voorzijde van zijn auto tegen de achterzijde van de vrachtauto. De bestuurder van de personenauto, een 27-jarige man uit de gemeente Heusden, werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis en overleed daar later aan zijn verwondingen. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij.

Boetes

De snelweg ter hoogte van Echt was lange tijd volledig afgesloten voor onderzoek. Ook landde er een traumahelikopter. Tijdens het verlenen van hulp aan het slachtoffer zagen agenten dat er massaal gefilmd en gefotografeerd werd door automobilisten die aan de overzijde van de snelweg in zuidelijke richting reden. Alle bestuurders (20) die met hun smartphone in de hand beelden hebben gemaakt van het ongeval zijn op kenteken bekeurd. Zij krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd van 359 euro. De Forensische Opsporing Verkeer doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.