Avond van de poëzie in Volt

06 mei 2015, 11:49 Nieuws
a3m87v8mw7rmsx5fjn7q3x77g volt 2
Poppodium Volt
De Avond van de Poëzie is alweer aan zijn 4e editie toe. Deze zal plaatsvinden in Poppodium Volt op vrijdag 29 mei 19.30 uur. Het programma is bijzonder afwisselend. De toegang is gratis.
Er is niet alleen aandacht voor de poëzie pur sang maar ook voor de link tussen poëzie en songteksten.
Het voortgezet onderwijs speelt een belangrijke rol. Scholieren geven literaire voordrachten die worden afgewisseld met muziek en (video)presentaties.
Rouke van der Hoek, stadsdichter van gemeente Sittard-Geleen, opent de avond en zorgt voor de afsluiting. U kunt luisteren naar de marokkaans-nederlandse dichter Mustafa Stitou, die faam verwierf als performer op festivals in het hele land. En naar Joke Debaere, schrijver, performer en beeldend kunstenaar met een grote passie voor spontane improvisatie en toevallig ontstane synergieën.
Leerlingen van DaCapo College hebben tijdens de lessen CKV/Nederlands gewerkt aan een poëzieproject en leerlingen van Trevianum hebben workshops gevolgd van Jos Rademakers en Rouke van der Hoek. Op de avond van de poëzie presenteren zij de resultaten. De voordrachten worden muzikaal afgewisseld door Elle Hollis.
In de grote zaal wordt werk geëxposeerd van Arlaque de Clerque en Sarah Jane Hickson.
In de pauze en na afloop van het programma in de grote zaal kunt u in het café nog gezellig nakletsen terwijl er afwisselend muziek te beluisteren is van LIANA en Stan Smeets.
De presentatie van deze avond is in handen van Wim Steinbusch.
De Avond van de Poëzie is een samenwerking van Stichting MEG, Poppodium Volt, Ecsplore, Butterfly Moves, DaCapo College, Trevianum en De Domijnen.