Het bankje voor juffrouw Marja is klaar

18 dec 2016, 11:05 Nieuws
bankje voor de lieve juf marja is klaar
Afgelopen vrijdag was het zo ver: bij basisschool De Duizendpoot aan de Veermanstraat in Geleen-Lindenheuvel werd het resultaat van een door leerlingen van groep 8 uitgevoerd project afgeleverd: een bankje voor juffrouw Marja.
In het kader van de lessen techniek hebben de leerlingen de afgelopen weken in een speciaal voor hen ingerichte werkplaats midden in het Gamma-filiaal op Gardenz in Geleen zelf een houten bankje in elkaar gezet. Een leerzaam project, want daar komt best veel bij kijken. Plannen en een bouwtekening maken en die vertalen in een werkverdeling en in een stuklijst van materialen en benodigde gereedschappen. En dan aan de slag met zagen, boren en schroeven. Meten, rekenen, lezen: al deze op school opgedane vaardigheden konden nu in de praktijk worden toegepast.
Het eindresultaat mag gezien worden: er staat nu een stevig en duurzaam bankje op het schoolplein van basisschool De Duizendpoot, waarop juffrouw Marja tijdens de pauzes lekker in het zonnetje kan zitten. De leerlingen die het bankje hebben gemaakt hebben met verf allemaal een handafdruk op het zitmeubel gezet. Daarmee heeft de juf zowel een leuke als een bruikbare herinnering aan een handige klas.
bankje voor de lieve juf marja is klaar 2a