Begin 2022 start aanleg glasvezelnetwerk in Sittard-Geleen

18 okt 2021, 20:15 Nieuws
e fiber aanleg glasvezelkabel
Het bedrijf E-Fiber start in januari 2022 met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Sittad-Geleen. De aanleg neemt naar verwachting twee jaar in beslag.
Eind 2024 zou de gehele gemeente aangesloten moeten zijn op het nieuwe glasvezelnetwerk.

Samenwerking met gemeente

Het college van burgemeester en wethouders heeft alleen met netwerkbeheerder E-Fiber een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Daarmee is E-Fiber het eerste bedrijf dat mag starten met de aanleg van glasvezel in Sittard-Geleen. Dit is belangrijk voor de gemeente, want het datagebruik in Nederland neemt jaarlijks met 40 procent toe. Eric Vos, directeur van E-Fiber, is enthousiast over deze belangrijke stap: “Ik ben blij dat de aanleg straks van start gaat zodat alle inwoners en ondernemers van de gemeente Sittard-Geleen kunnen profiteren van de voordelen van het glasvezelnetwerk. Dit is een unieke kans.”

Aanleg & providers

De gemeente Sittard-Geleen zal stap voor stap worden aangesloten op het glasvezelnetwerk, om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Hierbij worden niet alleen de kernen aangesloten op het glasvezelnetwerk, maar ook het buitengebied en bedrijventerreinen. Alle inwoners die voor of tijdens de aanleg een glasvezelabonnement afsluiten bij één van de aangesloten providers, krijgen kosteloos een glasvezelaansluiting in huis. Mocht er al een abonnement bij een glasvezelprovider afgesloten zijn, controleer dan op e-fiber.nl/sittard-geleen of die provider ook diensten kan leveren op het netwerk van E-Fiber. Mocht dit niet het geval zijn dan dient men een nieuwe provider te kiezen. Er is keuze uit tien verschillende providers.

Daarom glasvezel

We zijn steeds meer online. Een supersnelle en betrouwbare internetverbinding is een must. Glasvezel speelt in op onze groeiende vraag naar data, denk aan 1000 Mbit/s en tot wel 20x zo snel downloaden en uploaden. Daarnaast geeft glasvezel vrijheid. Gebruikers bepalen zelf bij wie ze internet, televisie en telefonie afnemen. Het E-Fiber netwerk is een open netwerk met meerdere aanbieders. Ook is glasvezel beter voor het milieu.

Glasvezel webinar

De aanleg van het glasvezelnetwerk kan vragen oproepen. Daarom organiseert E-Fiber een webinar op maandag 1 november 2021 om 19:00 uur. Daar vertellen ze alles over de aanleg en de mogelijkheden van het nieuwe glasvezelnetwerk. Hierna is er gelegenheid om live vragen te stellen. De link naar het webinar is te vinden op e-fiber.nl/sittard-geleen.