Behn Kwartet in Mariapark tijdens Orlando Festival

06 aug 2017, 15:21 Nieuws
orlando festival mariapark 2017
Op zondag 13 augustus 2017 geeft het Behn-kwartet in het kader van het Orlando Festival een concert in het Mariapark in Sittard.
Het concert begint om 13:30 uur, de entree bedraagt 2,50 euro. Op het programma staan werken van Antonin Dvořák en Leoš Janáček.
Het Behn Kwartet wordt gevormd door musici afkomstig uit Engeland, Nederland, Nieuw Zeeland en Wales: Kate Oswin, viool; Alicia Berendse, viool; Lydia Abell, altviool en Ghislaine McMullin, violoncello.
Ze ontvingen de Amadeus Prize 2016 en volgen momenteel het CAVATINA Chamber Music Fellowship aan de Royal Academy of Music in Londen.
Het Behn Kwartet is vernoemd naar Aphra Behn, een zeventiende-eeuwse toneelschrijver, politieke activist en filantroop voor de kunsten. Sinds de oprichting in 2015 heeft het Behn Kwartet recitals gegeven op het West Cork Chamber Music Festival, Norfolk & Norwich Festival, Guiting Music Festival, Leeds International Chamber Music Festi-val en in Southbank Centre, Freemasons Hall en Colston Hall Bristol.
Hun optredens zijn uitgezonden in Nederland, Japan en op BBC Radio 3. Het kwartet heeft concerten gegeven in samenwerking met ABRSM, de Concordia Foundation en is momenteel quartet-in-residence bij Pro Corda. Het Behn Kwartet heeft samengewerkt met het Doric Kwartet bij een uitvoering van het Sjostakovitsj Octet. Ook heeft het kwartet deelgenomen aan de officiële feestelijkheden rondom het 40-jarig bestaan van Bohemian Rhapsody van Queen, waarbij het een speciaal vervaardigde reimagination van dit iconische nummer gaf, dat wereldwijd in het nieuws kwam en door Rolling Stone Magazine werd omschreven als a 'sweeping performance as grand as the original'.
Mentoren van het Behn Kwartet zijn Martin Outram en Levon Chilingirian en de leden studeren momenteel ook bij Christoph Richter in de Chamber Studio masterclass op Kings Place. Verder hebben ze masterclasses gevolgd bij Lawrence Power, Hartmut Rohde en bij het Fine Arts Kwartet, Kelemen Kwartet, Chiaroscuro Kwartet en Vanbrugh Kwartet.

Programma

  • Antonín Dvořák (1954-1904)
    Strijkkwartet op. 96 'Amerikaans Kwartet' (1893) Allegro ma non troppo; Lento; Molto vivace; Finale: Vivace ma non troppo
  • Leoš Janáček (1854-1928)
    Strijkkwartet nr. 2 'Intieme Brieven' (1928) Andante - Con moto - Allegro; Adagio - Vivace; Moderato - Andante - Adagio; Allegro - Andante - Adagio