Ook belastingadviseur uit Stein onderwerp van fraudeonderzoek

21 mrt 2017, 12:58 Nieuws
belastingdienst bic wikimedia commons cc by sa 30
De FIOD houdt momenteel een aantal belastingadviseurs tegen het licht in een fraudeonderzoek. Het onderzoek heeft geleid tot huiszoekingen bij een aantal van hen.
Het gaat om belastingadviseurs uit verschillende plaatsen in Nederland. Ook een belastingadviseur uit Stein wordt van fraude verdacht. In totaal zijn vijf verdachten opgepakt voor verhoor. De FIOD heeft computers en administraties in beslag genomen en verder beslag gelegd op op bankrekeningen, auto's, huizen en een flink bedrag aan contant geld, zo laat een woordvoerder van de FIOD dinsdag weten.
De fiscaal adviseurs zouden ten onrechte aftrekposten, zoals ziektekosten en giften, hebben opgevoerd in aangiften van klanten. In sommige gevallen is gebruikgemaakt van vervalste stukken.
De Belastingdienst heeft zo'n 3000 klanten van de belastingadviseurs een brief gestuurd om te controleren of de aangifte daadwerkelijk onjuist is. Sommige cliënten ontvingen meerdere brieven van de fiscus over belastingaangiftes van een aantal jaren.
"Met deze acties wil de fiscus mensen bewust maken van het feit dat als een belastingadviseur een teruggaaf presenteert die te mooi is om waar te zijn, dat waarschijnlijk ook zo is", aldus de woordvoerder.