Benefietavond van Samen Tegen Armoede - STA

15 apr 2019, 21:21 Nieuws
kirkske heidestraat
Op zaterdagavond 20 april organiseert STA in samenwerking met DJ Ricky Lee en Shennah Higgs in het Kirkske aan de Heidestraat 5 in Geleen een benefietavond.
Deze avond moet de eerste aanzet geven op weg naar de ontwikkeling van een App voor mensen met een minimuminkomen. Met behulp van deze App, die ook bruikbaar moet zijn voor laaggeletterden, kunnen mensen zélf hulp vragen en krijgen van lokale particuliere en welzijnsinitiatieven als de nood aan de man is.
Het gaat hier om initiatieven waarmee basisbehoeften, eten, kleding, noodzakelijk meubilair, worden vervuld. Diverse instellingen en zelfstandig ondernemers leveren hieraan een bijdrage, samen met ruim 600 leden van de STA-vereniging.
Met behulp van de te realiseren App kunnen mensen kunnen de regie over hun leven beter in eigen hand houden. Hierdoor, zo is de gedachte, en zullen ze niet of minder snel in financiële problemen komen. Daardoor is er minder inzet nodig van bewindvoerders. Kredietbank Limburg en anderen kunnen zich daardoor, zo is de verwachting, meer richten op vroegsignalering in plaats van het wegwerken van hoge schulden.
Diverse Limburgse muzikale talenten, waaronder de band Umbrella en zangeres Deesje, verlenen hun medewerking aan deze avond.
Kaarten kosten 8,50 euro in de voorverkoop en 12,50 euro aan de kassa op de avond zelf.
benefietavond sta in t kirkske