Bepaal het nieuwe gezicht van de Markt Sittard

11 nov 2022, 10:00 Nieuws
harry horn en koen van beek
Van vrijdag 11 november tot en met zaterdag 19 november bepaal jij mee over het nieuwe ontwerp voor het Huis aan de Markt.
Er zijn twee ontwerpen gemaakt en die worden gepresenteerd in een exporuimte op de Markt in Sittard. Jij als inwoner, ondernemer, bezoeker, student of wie dan ook, hebt invloed op het nieuwe gezicht van de Sittardse Markt.
Sittard kent een brede participatiegroep met vertegenwoordigers uit onder andere het Centrum Management, Stichting Jacob Kritzraedt, belangenbehartigers inclusiviteit, ondernemers en natuurlijk centrumbewoners. In de afgelopen periode heeft deze participatiegroep zich gebogen over het vraagstuk: hoe krijgen we zoveel mogelijk input van Sittardse gemeenschap over de toekomst van het voormalige V&D gebouw? Dit prominente gebouw krijgt na een lange tijd een nieuwe functie en uitstraling.
Bij de pop-up exporuimte op de Markt van Sittard is het nu mogelijk om jouw mening te geven over het nieuwe ontwerp van het gebouw en de manier waarop het gebouw gebruikt kan worden. Dat kan via een vragenlijst, die via een QR-code voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast zijn er ook op gezette tijden mensen aanwezig om te helpen bij het invullen van de enquête.
In de pop-up-ruimte, die doorlopend toegankelijk is, staan maquettes van de ontwerpen en is op borden uitleg te lezen.
Tussen 11 en 19 november kun je dus jouw mening geven over het nieuwe ontwerp van het Huis aan de Markt. Eind december wordt het definitieve ontwerp bekend gemaakt en is ook bekend wie het Huis aan de Markt gaan realiseren.
Bijschrift bij de foto boven dit bericht: Harry Horn - bewoner van centrum Sittard en algemeen directeur Scala BV en Koen van Beek – voorzitter Centrum Management Sittard en eigenaar van Coffee Mundo.