Beppie Kraft houdt studenten op corona-afstand en brengt glimlach

10 dec 2020, 16:15 Nieuws
hou een beppie afstand
Zuyd Hogeschool

Wat voor anderen soms een uitdaging is, lukt de welbekende cultzangeres Beppie Kraft in een handomdraai: studenten op corona-afstand houden.

De Koningin van het Limburgse levenslied figureert met haar lengte van 1,48 meter in het nieuwe, swingende nummer #Hou een Beppie afstand van LVK-winnaar 2019, @Bart Storcken. Met deze ludieke actie van Zuyd Hogeschool willen Beppie, Bart en Zuyd met de Kerst op komst, studenten ertoe bewegen om de coronamaatregelen vol te houden. En vooral mensen een hart onder de riem steken die het in deze coronatijd wat moelijker hebben zoals ouderen, alleenstaanden en jongeren.

"Deze coronatijd kan soms behoorlijk zwaar zijn voor mensen. Vooral voor de kwetsbaren in onze samenleving maar ook voor jongeren en kleine ondernemers. Ook in moeilijke tijden is het echter belangrijk om te glimlachen. Met de Kerst voor de deur hopen wij met #Hou een Beppie afstand, deze glimlach op de gezichten van een ieder te toveren en tegelijkertijd onze studenten te bewegen om 1,5 meter afstand te blijven houden", aldus Saskia Brand-Gruwel, lid van het College van Bestuur van Zuyd.

"Wat ik belangrijk vind, helemaal in deze coronatijd, is om iets positiefs voor de mensen te kunnen betekenen", zegt Beppie Kraft. "Met #Hou een Beppie afstand zijn we hierin volgens mij goed geslaagd. Het lied vraagt op een ludieke manier aandacht voor de kwetsbare mensen in de samenleving en is tegelijkertijd een duwtje in de rug om vol te blijven houden."

Wat Bart Storcken opviel was hoe positief de studenten reageerden tijdens de opnames van de videclip bij Zuyd. "Dat was mooi om te zien. Daar doen we het natuurlijk voor. Maar vooral belangrijk is dat de mensen zich met dit nummer wat beter voelen. Dat hoop ik uit de grond van mijn hart. En natuurlijk dat iedereen een Beppie afstand blijft houden."

#HOUEENBEPPIEAFSTAND op YouTube, Spotify en iTunes

De vrolijke videoclip van #Hou een Beppie afstand is te zien op YouTube ( #HOUEENBEPPIEAFSTAND - YouTube

). Het lied zelf kan worden gedownload via Spotify en iTunes.

Over Beppie Kraft

Beppie Kraft groeide op in een muzikale familie en kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Vader Jean Kraft (accordeonist, arrangeur en liedjesschrijver) was werkzaam bij Johny Hoes en zorgde dus voor een uitstekende muzikale bodem. Reeds op 11-jarige leeftijd zong zij voor een groot publiek het winnend Maastrichts carnavalsliedje "Diech bis mien nisjeke". Dit is de start van een indrukwekkende lijst van Limburgse hits die Beppie ondertussen op haar naam heeft staan. Beppie weet op de een of andere manier haar publiek te "raken". Bijna ieder jaar trakteert ze haar fans op een geweldige meezinger of een onvervalste carnavalskraker. Beppie is nog maar een bepaalde tijd van het jaar te boeken, maar de populariteit neemt alleen nog maar toe. In 2007 stond Beppie 50 jaar op het podium, en nam in 2012 ongeveer 14.000 Limburgers mee naar Ahoy Rotterdam voor een concert! Vorig jaar trad Beppie op in een uitverkocht Paradiso in Amsterdam en onlangs was zij te zien in het Sinterklaas Journaal.

Over Bart Storcken

Bart Storcken: "Bij alles wat ik doe heb ik altijd één doel: ik wil mensen in beweging brengen. Is er iets mooiers dan mensen enthousiasmeren, ze samen te brengen, ze mee te laten doen of ze over een streep te trekken? Ik gebruik daarbij de lach als breekijzer maar ben altijd 100 procent serieus in wat ik op dat moment doe. Ontzettend gedreven ook. Met respect voor de ander. Wanneer er beweging is ontstaat een positieve energie die de omgeving meeneemt. Daar beleef ik ook zelf veel plezier aan en breng dat graag over. Muziek speelt hierin vaak een grote rol. Muziek zegt zoveel meer dan woorden. Het maakt dingen los en zorgt vaak letterlijk voor beweging."

Bijschrift bij de foto boven dit bericht: Met #Hou een Beppie afstand willen Beppie Kraft, Bart Storcken en Zuyd Hogeschool met de Kerst op komst mensen een hart onder de riem steken die het in deze coronatijd wat moelijker hebben en studenten ertoe bewegen om de coronamaatregelen vol te houden.

Over Zuyd Hogeschool:

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze kennisinstelling in het hart van Europa met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, trainingen en opleidingen voor professionals, en onderzoek voor bedrijven en instellingen. Al jaren staan verschillende opleidingen van Zuyd in de top van de keuzegidsen. Dit hangt mede samen met de persoonlijke aandacht en kleinschaligheid van Zuyd. Bovendien werkt Zuyd ‒ over de grenzen van disciplines en organisaties heen ‒ intensief samen met het bedrijfsleven, (kennis)instellingen uit diverse sectoren en overheden, vanuit de overtuiging dat de 21e eeuw niet alleen om kennis vraagt, maar ook om het vermogen die kennis in praktijk toe te passen. Zowel binnen als buiten de (Eu)regio. De wortels en expertise van Zuyd gaan meer dan honderd jaar terug. Vanuit die kracht en in lijn met de sterktes van de (Eu)regio, concentreert het onderzoek van Zuyd zich rond de thema’s Innovatieve zorg en technologie, Transitie naar een duurzame gebouwde omgeving, Life Science and Materials, en Smart Services. Met 1.700 medewerkers biedt Zuyd zijn 14.000 studenten vijftig bachelor- en masterprogramma’s aan. Meer informatie: www.zuyd.nl .