Berden opent outlet HoutBrox in voormalige V&D Sittard

17 mrt 2017, 11:55 Nieuws
vend sittard gezien vanaf de oude markt
Half april, twee weken nadat de belevingsexpositie Toon Thuis definitief de deuren sluit, verwacht Berden in het voormalige pand van V&D aan de Markt in Sittard een outlet-store van HoutBrox te openen.
Dat bevestigt de filiaalmanager van Berden in Heerlen, waar Berden eveneens in een voormalig pand van V&D een outlet van HoutBrox heeft ondergebracht.
De outlet in Sittard gaat het volledige winkeloppervlak op de begane grond in beslag nemen. Er wordt straks dames-, heren- en kindermode aangeboden, maar ook sportkleding en kleding voor vrouwen met een maatje meer (Berden-Grandissimo).
"We gaan er in elk geval niet rigoureus verbouwen. In april wordt de verlichting in orde gemaakt en gaan de rekken, ander meubilair en de kassa's erin en kunnen we gaan draaien."
Het is op voorhand niet duidelijk voor welke termijn de outlet van HoutBrox op de Markt open zal blijven. "Met de verhuurder van het pand is afgesproken dat we, zodra zich een nieuwe, vaste huurder aandient, weer vertrekken," zo laat de Heerlense filiaalmanager weten.
Het is voor alle partijen en voor de omgeving van het pand op de Markt in Sittard goed dat er leven in de brouwerij is. De eigenaar van het pand vergroot zo de kans op het vinden van een nieuwe huurder, voor de omgeving betekent het dat het pand niet verloedert en dat er meer winkelend publiek naar het centrum komt.
Mogelijk gaan dan ook de toiletten op de begane grond van het voormalige V&D-pand ook weer open voor het publiek...