Besluitenlijst Week 35 2024

10 sep , 8:00 Nieuws
stadhuis bestuurscentrum sittard juli 202011
Hieronder vindt u een overzicht van alle onderwerpen waarover het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen in week 35 van 2024 een besluit heeft genomen.
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend. Stukken met betrekking tot genoemde besluiten zijn niet altijd beschikbaar in verband met eventuele aanpassingen. Bovendien kunnen zij pas worden verstrekt als zij de geadresseerde hebben bereikt. Ook kan het voorkomen dat antwoorden op vragen van raadsleden (art. 43 reglement van orde) pas beschikbaar worden gesteld als de antwoorden de vragenstellers hebben bereikt.

Besluitenlijst week 35 - 2024

Laatste ontwikkelingen Zuyderland ziekenhuis en afhandeling motie inzake het besluit voor het toekomstscenario Zuyderland
Het college van B&W heeft besloten de gemeenteraad per brief te informeren over de laatste ontwikkelingen over het Zuyderland ziekenhuis en wat zij met de motie van de gemeenteraad inzake het besluit voor het toekomstscenario Zuyderland heeft gedaan.
Portefeuillehouder: wethouder Ivo Tillie
Regionaal beleidskader Jeugdhulp Zuid-Limburg 2024-2028
Het college heeft ingestemd met het Beleidskader Jeugdhulp Zuid-Limburg 2024-2028 en legt deze ter vaststelling voor aan de gemeenteraad. Dit gezamenlijke beleidskader schetst de ontwikkelopgaven waar de gemeenten in Zuid-Limburg voor staan. Daarbij is de missie “Ik ben wie ik wil zijn en waar ik wil zijn!”. In de visie ‘Het label eraf!’ gaat het erom dat de jeugdige centraal staat. Zorg en ondersteuning wordt zoveel als mogelijk afgestemd op de jeugdige en zijn/haar ouder(s) en zo dichtbij mogelijk geboden in de vertrouwde omgeving, passend bij de behoefte van de jeugdige.
Portefeuillehouder: wethouder Ivo Tillie
Vaststelling subsidies 2023 MIK&PIWgroep
Het college heeft besloten om de subsidies aan de MIK&PIWgroep in 2023 voor Partners in Welzijn (PIW), Ecsplore, het Knooppunt Informele Zorg (KIZ) en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) vast te stellen. De subsidies worden vastgesteld voor de reguliere basisdienstverlening en voor specifieke opgaven in 2023.
Portefeuillehouder: wethouder Ivo Tillie
Vragen ex artikel 43 RvO betreffende ‘vervolgvragen op aanhoudende brandstichtingen’
De fractie Lokaal SGB heeft vragen gesteld over het onderwerp ‘vervolgvragen op aanhoudende brandstichtingen’. Deze artikel 43 vragen zijn door het college van B&W beantwoord. De antwoordbrief wordt aan de fractie verzonden.
Portefeuillehouder: burgemeester Hans Verheijen
Vragen ex artikel 43 RvO van de fractie D66 inzake de Energiecoöperatie Sittard-Geleen
De fractie D66 heeft vragen gesteld over Energiecoöperatie Sittard-Geleen. Deze artikel 43 vragen zijn door het college van B&W beantwoord. De antwoordbrief wordt aan de fractie verzonden.
Portefeuillehouder: wethouder Ivo Tillie