Besluitenlijst Week 36 2024

17 sep , 12:00 Nieuws
stadhuis bestuurscentrum sittard juli 202011
Hieronder vindt u een overzicht van alle onderwerpen waarover het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen in week 36 van 2024 een besluit heeft genomen.
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend. Stukken met betrekking tot genoemde besluiten zijn niet altijd beschikbaar in verband met eventuele aanpassingen. Bovendien kunnen zij pas worden verstrekt als zij de geadresseerde hebben bereikt. Ook kan het voorkomen dat antwoorden op vragen van raadsleden (art. 43 reglement van orde) pas beschikbaar worden gesteld als de antwoorden de vragenstellers hebben bereikt.

Besluitenlijst week 36 - 2024

Herbenoeming voorzitter en lid commissie bezwaarschriften
Het college van B&W besluit per 1 oktober 2024 te herbenoemen voor een periode van maximaal vier jaar:
1. De heer mr. J.L.E. Laudy tot voorzitter van de commissie bezwaarschriften, Kamers voor Sociale Zaken, en
2. Mevrouw mr. K.C.A. Brummans tot lid van de commissie bezwaarschriften, Kamers voor Sociale Zaken.
Portefeuillehouder: burgemeester Hans Verheijen
Nieuwe aanwijzing lid van het algemeen bestuur van de GGD Zuid-Limburg
Het college van B&W heeft besloten om wethouder Ivo Tillie aan te wijzen als lid van het algemeen bestuur van de GGD Zuid Limburg en wethouder Leon Geilen aan te wijzen als plaatsvervangend lid van het algemeen bestuur van de GGD Zuid Limburg.
Portefeuillehouder: wethouder Leon Geilen
Aanwijzingsbesluit betaald parkeren 2024 en Uitgiftebesluit parkeervergunningen en parkeerabonnementen 2024
Het college van B&W heeft het "Aanwijzingsbesluit betaald parkeren 2024" en het "Uitgiftebesluit parkeervergunningen en parkeerabonnementen 2024" vastgesteld.
In het aanwijzingsbesluit worden de plaatsen in de gemeente aangewezen waar parkeerbelasting verschuldigd is en waar geparkeerd mag worden met een (bewoners)vergunning. Ook wordt aangegeven op welke manieren de parkeerbelasting kan worden voldaan.
In het nieuwe aanwijzingsbesluit 2024 is het vergunningparkeren in de Beukeboomlaan uitgebreid met het deel tussen de Charles Beltjenslaan en de Reubsaetlaan.
In het uitgiftebesluit worden de voorwaarden voor het verkrijgen van een parkeervergunning of parkeerabonnement vastgelegd. Daarnaast wordt bepaald hoeveel vergunningen en abonnementen per locatie maximaal kunnen worden uitgegeven.
In het nieuwe uitgiftebesluit is de mogelijkheid van een verhuisvergunning en een tijdelijke vergunning voor bewoners in een vergunninggebied toegevoegd.
Portefeuillehouder: wethouder Geilen
Vervreemding van een deel van de gemeentelijke kunstcollectie
Het college van B&W heeft een definitief besluit genomen tot vervreemding van een deel van de gemeentelijke kunstcollectie. Dat betekent met betrekking tot de werken die in het kader van de BKR zijn verworven dat deze conform de geldende richtlijnen worden aangeboden aan de makers van de betreffende werken, of hun erven. Hiertoe zullen oproepen worden geplaatst en zullen inspanningen worden verricht om de makers en/of hun erven te benaderen. De overgebleven werken (resterende BKR-werken en overige werken) worden aangeboden aan een landelijke non-profit organisatie met culturele ANBI-status die gespecialiseerd is in het geven van een tweede bestemming aan de werken.
Portefeuillehouder: wethouder Andries Houtakkers
Besluit tot benoeming van een interim statutair bestuurder voor de Sportstichting Sittard-Geleen en verlening van decharge aan de huidige directeur-bestuurder
Het college van B&W heeft besloten om mevrouw N. Timmermans-Minten te benoemen tot statutair bestuurder van de Sportstichting Sittard-Geleen. De heer S.W.M. van Gool wordt décharge verleend voor zijn rol als bestuurder van de Sportstichting in de afgelopen jaren.
Portefeuillehouder: wethouder Andries Houtakkers
Raadsinformatiebrief “Voortgang Routekaart energietransitie en duurzaamheidsprojecten”
Het college van B&W heeft besloten de gemeenteraad per brief te informeren over de voortgang van de Routekaart Energietransitie en verschillende duurzaamheidsprojecten.
Portefeuillehouder: wethouder Ivo Tillie
Brief aan de gemeenteraad inzake Luchtkwaliteitsmonitor 2022/2023 Sittard-Geleen
Het college heeft besloten de gemeenteraad per brief te informeren over de luchtkwaliteitsmonitor 2022 en 2023 Sittard-Geleen. Met de brief wordt beoogd te informeren over de luchtkwaliteit in Sittard-Geleen over de jaren 2022 en 2023.
Portefeuillehouder: wethouder Ivo Tillie
Jaarverslag integriteit 2023
Het college van B&W heeft het jaarverslag integriteit 2023 vastgesteld.
Portefeuillehouders: burgemeester Hans Verheijen en wethouder Andries Houtakkers
Ontwerp omgevingsvisie
Het college van B&W besluit in te stemmen met de ontwerp omgevingsvisie en bijbehorende omgevingseffectrapportage en beide ter inzage te leggen voor het indienen van een zienswijze.
Portefeuillehouders: wethouders Leon Geilen en Andries Houtakkers
Integratie AOK en stedenbouwkundig advies in OOK Berden, locatie Markt 1 Sittard
Het college van B&W heeft ingestemd met: vastlegging van de stedenbouwkundige massa, het vaststellen van het participatieplan, de bekendmaking van het voornemen tot wijzigen van het omgevingsplan evenals het voornemen om de projectplanning te wijzigen voor de locatie Huis aan de markt. Beoogd is met voornoemde besluiten verdere invulling te geven aan de overeenkomst die met Berden Mode, Wonen & Meer is gemaakt aangaande de ontwikkeling van de voormalige V&D-locatie, plaatselijk bekend als Markt 1, Sittard.
Portefeuillehouders: wethouders Leon Geilen en Andries Houtakkers
Integratie AOK en stedenbouwkundig advies in OOK Berden, locatie Steenweg/Rijksweg Zuid
Het college van B&W heeft ingestemd met: vastlegging van de stedenbouwkundige massa, het vaststellen van het participatieplan, de bekendmaking van het voornemen tot wijzigen van het omgevingsplan evenals het voornemen om de projectplanning te wijzigen voor de achterblijflocatie Steenweg/Rijksweg-Zuid. Beoogd is met voornoemde besluiten verdere invulling te geven aan de overeenkomst die met Berden Mode, Wonen & Meer is gemaakt aangaande de ontwikkeling van de achterblijflocatie, plaatselijke bekend als Steenweg/Rijksweg-Zuid, Sittard.
Portefeuillehouders: wethouders Leon Geilen en Andries Houtakkers
Woonzorg strategie en globale programmering voor ouderen
Het college van B&W heeft besloten in te stemmen met de woonzorg strategie voor ouderen en de gemeenteraad hierover te informeren via een raadsinformatiebrief. De woonzorgstrategie geeft inzicht in de woonzorgopgave voor ouderen in onze gemeente en beschrijft hoe we hiermee omgaan.
Hiermee zorgen we dat (toekomstige) ouderen in onze gemeente de juiste zorg op de juiste plek krijgen en dat ontwikkelingen in vastgoed hierop aansluiten.
Portefeuillehouders: wethouders Ivo Tillie en Leon Geilen
Antwoordbrief aan dhr. Willigers Het Anker BV over ‘vertrouwen’
Het college van B&W heeft een antwoord op de brief van 11 juli 2024 van dhr. Willigers van sportcomplex Het Anker vastgesteld.
Portefeuillehouders: wethouders Andries Houtakkers en Leon Geilen
Vragen ex artikel 43 RVO inzake doneerringen
De fractie GroenLinks/PvdA heeft vragen ex artikel 43 RvO gesteld over de Doneerringen. Deze artikel 43 vragen zijn door het college van B&W beantwoord. De antwoordbrief wordt aan de fractie verzonden.
Portefeuillehouder: wethouder Leon Geilen
Vragen ex artikel 43 RVO inzake aanvragen uitkering
De fractie Samen Politiek Actief (SPA) heeft vragen gesteld over het aanvragen van uitkeringen. Deze artikel 43 vragen zijn door het college van B&W beantwoord. De antwoordbrief wordt aan de fractie verzonden.
Portefeuillehouder: wethouder Judith Bühler
Vragen ex artikel 43 RvO inzake ‘Milieucontroles door omgevingsdiensten’
De fractie GroenLinks/PvdA heeft vragen ex artikel 43 RvO gesteld over de milieucontroles door omgevingsdiensten. Deze artikel 43 vragen zijn door het college van B&W beantwoord. De antwoordbrief wordt aan de fractie verzonden.
Portefeuillehouder: wethouder Andries Houtakkers
Vragen ex artikel 43 RVO inzake situatie KBO De Baandert
De fractie Stadspartij Sittard-Geleen-Born heeft vragen gesteld over KBO Baandert. Deze artikel 43 vragen zijn door het college van B&W beantwoord. De antwoordbrief wordt aan de fractie verzonden.
Portefeuillehouder: wethouder Ivo Tillie
Vragen ex artikel 43 RVO inzake behoud van de Stuyt-woningen Overhovernerheide
De fractie PIT heeft vragen gesteld over van de behoud Stuyt-woningen Overhovernerheide. Deze artikel 43 vragen zijn door het college van B&W beantwoord. De antwoordbrief wordt aan de fractie verzonden.
Portefeuillehouder: wethouder Ivo Tillie