Besluitenlijst Week 37 2024

24 sep , 8:00 Nieuws
stadhuis bestuurscentrum sittard juli 202011
Sittard-Geleen.nieuws.nl
Hieronder vindt u een overzicht van alle onderwerpen waarover het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen in week 37 van 2024 een besluit heeft genomen.
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend. Stukken met betrekking tot genoemde besluiten zijn niet altijd beschikbaar in verband met eventuele aanpassingen. Bovendien kunnen zij pas worden verstrekt als zij de geadresseerde hebben bereikt. Ook kan het voorkomen dat antwoorden op vragen van raadsleden (art. 43 reglement van orde) pas beschikbaar worden gesteld als de antwoorden de vragenstellers hebben bereikt.

Besluitenlijst week 37 - 2024

Brief aan de gemeenteraad inzake de jaarrekening 2023 van Stichting Kindante
Het college van B&W heeft besloten de gemeenteraad per brief te informeren over de jaarrekening 2023 van Stichting Kindante. Met de brief wordt beoogd de financiële situatie van Stichting Kindante aan de gemeenteraad kenbaar te maken. Bij Stichting Kindante is het openbaar onderwijs van onze gemeente ondergebracht.
Portefeuillehouder: wethouder Yvonne Salvino-Meijer
Vaststelling subsidie Stichting De Domijnen Westelijke Mijnstreek 202
Het college van B&W besluit om de subsidie aan de Stichting De Domijnen 2023 definitief vast te stellen op € 8.789.700.
Portefeuillehouder: wethouder Andries Houtakkers
Continu cliëntervaringsonderzoek jeugd mei 2023 tot en met april 2024
Gemeenten zijn wettelijk verplicht één keer per jaar te rapporteren over de ervaringen van cliënten die een jeugdhulpvoorziening hebben ontvangen. Het college van B&W heeft kennisgenomen van het cliëntervaringsonderzoek jeugd over de periode mei 2023 tot en met april 2024 en heeft besloten dit ter informatie te delen met de gemeenteraad. De resultaten komen te staan op www.sittard-geleen.nl.
Portefeuillehouder: wethouder Ivo Tillie
Raadsinformatiebrief ‘Stand van zaken huisvesting’
Het college van B&W heeft besloten de gemeenteraad per brief te informeren over de stand van zaken van de huisvestingsprojecten Wijkbeheer en IPOR, Vidar, Huis aan de Markt en de bestuurlijke en ambtelijke huisvesting.
Portefeuillehouders: wethouder Leon Geilen en wethouder Andries Houtakkers
(Reactie)brieven buurtbewoners met betrekking tot de verhuizing van bieZefke
Het college van B&W heeft besloten de inwoners die in de buurt wonen van de nieuwe locatie van bieZefke een informatiebrief te sturen. Ook verstuurt het college drie brieven als reactie op de ingekomen brieven van de wijkplatforms de Baandert en Sittard-Centrum, Seniorenvereniging Sittard Stad en de Actiegroep.
Portefeuillehouder: wethouder Ivo Tillie
Vragen ex artikel 43 RVO inzake verruiming Julianakanaal
De fractie gob heeft vragen gesteld over verruimen Julianakanaal. Deze artikel 43 vragen zijn door het college van B&W beantwoord. De antwoordbrief wordt aan de fractie verzonden
Portefeuillehouder: wethouder Yvonne Salvino-Meijer
Vragen ex artikel 43 RvO inzake krantenartikel “fusie streekomroepen BieOs en Doorstart komt er”.
De fractie Lokaal Sittard-Geleen-Born heeft vragen gesteld over het krantenartikel in de Limburger van 23 juli jl.: “fusie streekomroepen BieOs en Doorstart komt er”. Deze artikel 43 vragen zijn door het college van B&W beantwoord. De antwoordbrief wordt aan de fractie verzonden.
Portefeuillehouder: wethouder Andries Houtakkers
Vragen ex artikel 43 RVO inzake jeugdzorgproblemen (artikel L1nieuws)
De fractie politieke groepering PIT heeft vragen gesteld over jeugdzorgproblemen naar aanleiding van een artikel van L1nieuws. Deze artikel 43 vragen zijn door het college van B&W beantwoord. De antwoordbrief wordt aan de fractie verzonden.
Portefeuillehouder: wethouder Ivo Tillie