Bevrijdingsfestival Gelaen Viert 5 Mei!

10 mrt 2022, 16:00 Nieuws
bevrijdingsfestival gelaen viert 5 mei cg22 004 fb eventbanner
Oranjevereniging Geleen
Vrijheid is een recht dat we allemaal zouden moeten hebben, helaas is dit op vele plaatsen in de wereld (nog) steeds niet gewaarborgd.
In 2019 (september) was het 75 jaar geleden dat Geleen haar vrijheid terugkreeg na een oorlog van 5 jaar en in 2020 gold dat voor heel Nederland. Ieder jaar vieren wij dat dan ook op 5 mei, de dag dat heel Nederland bevrijd werd.

Vrijheid is niet zomaar iets vanzelfsprekends in deze huidige tijd

De Oranjevereniging Geleen heeft gemerkt dat dit binnen onze gemeente minder aandacht krijgt dan in andere delen van Nederland. “Na diverse pogingen om ‘onze’ bevrijding wat uitbundiger te vieren is het ons dan toch eindelijk gelukt om een kleinschalig bevrijdingsfestival te organiseren,” zo laat Oranjevereniging Geleen weten. Vanwege de coronapandemie moest dit helaas 2 jaar worden uitgesteld, maar dit jaar gaat het dan toch echt gebeuren. Onder de noemer Gelaen Viert 5 mei vindt dit jaar op Bevrijdingsdag een Bevrijdingsfestival plaats in Geleen.
Met medewerking van de gemeente Sittard-Geleen, de Provincie Limburg, Chemelot en Profcore hoopt de Oranjevereniging Geleen een mooi gevarieerd muziekfestival te kunnen organiseren. Een festival dat in samenwerking met de lokale horeca plaatsvindt op de hoek Markt-Raadhuisstraat in het centrum van Geleen. Daar verrijst een podium, waarachter en waarnaast diverse oude legervoertuigen worden gestald. Ook staan er foodtrucks en er wordt gezorgd voor een buitenbar. De winkels in het centrum van Geleen zijn deze dag open.

Gelaen Viert 5 mei! Ben jij erbij?

Het evenement begint om 12:00 uur en duurt tot 22:00 uur. Tijdens het festival treden verschillende bands voor u op: Genwood (uit Genhout), Avalons Dream (uit Heerlen), Gunslinger (uit Geleen), Mac Taple (uit Eindhoven) en Status Quo Forever (uit Eindhoven). Als laatste kan het publiek nog een surprise act tegemoetzien.
De exacte tijdstippen van optreden zijn te vinden op de websites en Facebookpagina’s van de Oranjevereniging Geleen en Centrum Geleen. Er is een DJ aanwezig om het geheel muzikaal te omlijsten en te presenteren.

Meer informatie