Bevrijdingsfestival Geleen start van een nieuwe traditie?

06 mei 2022, 18:00 Nieuws
bevrijdingsfestival geleen 2022 1
SGN
Onder deze naam ‘Gelaen Viert 5 Mei’ beleefde Geleen gisteren de eerste, nog kleinschalige, editie van een bevrijdingsfestival op de Markt voor het oude raadhuis.
De organisatie van het Bevrijdingsfestival was in handen van Oranjevereniging Geleen i.s.m. stichting Horecaplein Centrum Geleen en het Geleense Centrummanagement.
Wethouder Judith Bühler opende het festival rond 12:30 uur met een korte toespraak, waarin ook werd gerefereerd aan de verschrikkelijke gebeurtenissen in Oekraïne. Het drukt ons weer met de neus op de feiten: Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Vrijheid is onbetaalbaar en het vieren meer dan waard, maar we moeten onze vrijheid wel samen onderhouden.
Presentator Melle van Buren kondigde vervolgens als eerste band Genwood uit – u raadt het al – Genhout aan. Verder waren er optredens van de Geleense band Gunslinger, singer-songwriter Damiën van Elburg, de Eindhovense bands Mac Taple en Status Quo Forever en Fever of Live uit Roermond.
Het festival, voor het oude raadhuis, moet een jaarlijks terugkerend evenement worden. Na deze kleinschalige start moet het festival de komende jaren uitgroeien tot een evenement met een bovenlokaal karakter.
bevrijdingsfestival geleen 2022 2
Bevrijdingsfestival Geleen 2022