Bewoners dik tevreden met tiny houses Ophovenerhof

23 dec 2021, 10:10 Nieuws
tiny houses ophovenerhof bewoond
De bewoners van drie nieuwe tiny houses bij de Ophovenerhof in Sittard zijn blij met hun zelfstandige woonplek.
Dat laat bestuurder Bert Ramakers van Stichting Ophovenerhof weten. Twee van de drie units die onlangs werden geplaatst zijn inmiddels bewoond en de derde unit wordt momenteel ingericht en zal binnenkort ook bewoond zijn. De twee al ingetrokken bewoners voelden er zich meteen thuis. “Ik heb terug wat ik miste: zelfstandig wonen”, zo zegt een van de twee. “Het is tot nu toe allemaal zonder problemen verlopen,” zo laat Ramakers weten.
Mochten de bewoners van de tiny houses hulp nodig hebben, dan is die 24 uur per dag en 7 dagen in de week dichtbij.
De tiny houses, die in een mooie hoogstamboomgaard zijn ‘geplant’ , zijn daarmee een schot in de roos. “Er komen ook regelmatig mensen van andere zorginstellingen uit het land een kijkje nemen,” zegt Ramakers. “Deze woonvorm voor cliënten van zorginstellingen is vooralsnog uniek in Nederland.”
Het hele proces om tot de tiny houses voor de zorginstelling te komen heeft zijn beslag gekregen in een kennisproduct, dat voor belangstellende online is te raadplegen op de website van Vilans, kennisorganisatie voor langdurende zorg.
Stichting Ophovenerhof is een kleine, onafhankelijke organisatie die dagbesteding en woonbegeleiding organiseert voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De dagbesteding wordt georganiseerd op de Ophovenerhof in Sittard en Streekboerderij Daniken in Geleen. Daarnaast is er op de Ophovenerhof een woonvorm gerealiseerd waar op dit moment 11 mensen wonen.