Big Band Beeg content met deelname aan Big Band Competition

05 jun 2018, 20:19 Nieuws
bbb ibbc ellen
De Big Band Beeg heeft op de Corendon International Big Band Competition in het Haarlemmermeer Muziekgebouw in Hoofddorp een prima indruk achter gelaten.
In een veld van 19 Big Bands uit heel Europa stond Big Band Beeg, onder leiding van Richard Didden, zeker haar mannetje. De jury bestond uit trombonist Bart van Lier en trompettist Robbert Scherpenisse.
Vocaliste Ellen Bliek leidde de toehoorders door het gevarieerde programma en nam bovendien enkele nummers voor haar rekening. Om 18:00 uur maakte de jury de finalisten bekend. In de eerste klasse was dit de band uit Ventspils (Letland), zevenvoudig deelnemer en de uiteindelijk winnaar van de IBBC.
De jury was positief over het gevarieerde repertoire en de performance van de Big Band Beeg en complimenteerde daarnaast vooral Ellen Bliek als uitstekende vocaliste.
"Het was sowieso super om in deze competitie te mogen uitkomen, want er zijn ieder jaar tientallen aanmeldingen en die worden niet allemaal gehonoreerd. Verder was het een geweldige en leerzame dag. Een boost voor de BBB", zo was de algehele mening.
[caption id="attachment_134531" align="alignnone" width="1200"]