Bijzonder transport naar Glanerbrook in Geleen

17 sep , 8:00 Nieuws
liggers steunbalken voor glanerbrook
Deze week worden bij Glanerbrook in Geleen bijzondere leveringen van houten liggers (steunbalken) verwacht. De langste heeft een indrukwekkende lengte van maar liefst 35 meter!
Wat deze constructie uniek maakt, is dat elke ligger anders is. In dit nieuwsbericht lees je er meer over.
In plaats van de gebruikelijke, uniforme vorm, wordt bij Glanerbrook gewerkt met geknikte liggers. Daarnaast is de nok diagonaal geplaatst. Dat zorgt voor een speels en dynamisch ontwerp. Ook de houten kolommen die de achtergevel aan de kant van het bestaande zwembad ondersteunen, zijn stuk voor stuk uniek. Deze kolommen hebben verschillende hoogtes tot wel 9 meter.

In het holst van de nacht

De liggers worden 's nachts met diepladers naar de bouwplaats gebracht. Daar blijven ze op de vrachtwagens liggen tot het werk om 7 uur 's ochtends start. Eerder wordt er niet gewerkt.

Gedeelte parkeerplaats tijdelijk dicht

Van 16 tot 20 september worden een aantal parkeerplaatsen bij Sportpark Glanerbrook tijdelijk afgesloten vanwege deze werkzaamheden. Dit geven we aan op tijdelijke parkeerborden die we in de omgeving plaatsen. Ook kun je in de foto's onder dit bericht al zien om welke gedeeltes van de parkeerplaats het gaat. Dit hebben we aangegeven op een plattegrond.

Kom kijken!

De liggers worden op 18 september om 08:00 uur geplaatst. De burgemeester en wethouder Leon Geilen zullen er ook bij zijn. Kom jij ook een kijkje nemen? Dat kan! Vanwege je eigen veiligheid, mag je niet de bouwplaats op. Je kunt toekijken vanaf de parkeerplaats of voor het hek op de Parklaan.

Bezoekje aan de fabriek

Op vrijdag 6 september bracht een afvaardiging van het ontwerpteam en het directeam van Sittard-Geleen een bezoekje aan de fabriek in Niederkrüchten, een Duitse stad over de grens bij Roermond. Hier kregen ze een rondleiding en zagen ze hoe deze bijzondere leggers gemaakt worden.