Blieve Loupe overhandigde fraaie Roparuncheque aan hospice Bronnerhof

23 mei 2021, 8:00 Nieuws
cheque blieve loupe bronnerhof
Het doel van Roparun is “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.
Met het door de aan de Roparun deelnemende teams ingezamelde geld steunt Roparun projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen. In 2020 ging de Roparun niet door, maar desondanks brachten de teams een bedrag bijeen van ruim twee miljoen euro!
Ook dit jaar kan de Roparun – waarbij vanuit een startplaats in het buitenland (Parijs, Hamburg/Bremen) in estafette naar de finish in Rotterdam wordt gerend – niet in deze vorm doorgaan. Daarom werd besloten om de Roparun volledig in Nederland te houden: de Roparun NL. Die stond eigenlijk voor dit Pinksterweekend op het programma, maar is inmiddels verschoven naar het eerste weekend van oktober van dit jaar.
En toch werd er zaterdag al gerend, want "Een pinksterweekend zonder Roparun bestaat niet!" Het Sittardse Roparunteam Blieve Loupe vertrok gisteren om 09:00 uur aan een 66 kilometer lange en natte ‘Roparun Light’ om alvast twee cheques van Roparun te overhandigen aan door Blieve Loupe gekozen doelen. Eerst werd een bezoek gebracht aan stichting Mens Achter de Patiënt in Maastricht, waar een cheque van 5000 euro werd afgeleverd. ( Lees verder onder de foto. )
Daarna ging het op een drafje richting de Bronnerhof in Born. Daar mocht Erik Jeurissen van de Sittardse lopersgroep een cheque met het prachtige bedrag van 47.000 euro overdragen aan voorzitter Martin Link van hospice Bronnerhof als bijdrage aan de kosten van de opknapbeurt en verbouwing van het pand.
De lopers van Blieve Loupe kregen vandaag ook steun van Fortuna Sittard. De club had twee personenbusjes ter beschikking gesteld om lopers en verzorgers te vervoeren en te begeleiden. Ook doneerde de club twee wedstrijdshirts – een van aanvoerder Ben Rienstra en een van clubtopscorer Zian Flemming – aan hospice Bronnerhof, die gebruikt kunnen worden als veilingartikelen om geld in te zamelen. (Lees verder onder de foto.)
Blieve Loupe heeft zich ten doel gesteld om met hun deelname aan de Roparun NL 10.000 euro in te zamelen. U kunt Blieve Loupe steunen door een gift over te maken op IBAN NL.63.RABO.0327.1674.08 ten name van Stichting Roparun Westelijke Mijnstreek.