Blunderbuzz op 20 januari te zien in Volt

16 jan , 14:00 Nieuws
instagram blunderbuzz 1080x1080 22
Komende zaterdag 20 januari speelt de band Blunderbuzz in Volt in Sittard onder meer hun nieuwe EP No Sorrys.
De band wordt op het podium bijgestaan door oude Sittardse muziekvrienden Ton Vroomen (WW-band)) en Eddy Bopp (Vandale). In het voorprogramma speelt “The Meadows”.
Drijvende kracht achter deze band is John Peters, die van 1983 tot 1991 in Sittard woonde. Pas na zijn vertrek naar Dordrecht en dankzij de daar alom aanwezige wind ontdekte John zijn muzikale talent. De wind bezorgde hem doorlopend voorhoofdsholte- en keelontstekingen. Toen iemand hem vertelde dat zangles daartegen hielp, maakte John een afspraak met een zangpedagoge. Zij introduceerde hem bij zijn eerste band. Van hoofd- of keelpijn heeft hij sindsdien geen last meer.
In 2010 richtte John met muziekvrienden Fred Goldberg (bas) en Ron in ’t Veld (leadgitaar en backing vocals) de band Blunderbuzz op. De band bestaat sinds het einde van de corona-epidemie in 2022 verder uit Radbouth den Hollander (toetsen en gitaar), Casper Rosenquist (drums en backing vocals) en Rowdy Muller (percussie, drums en backing vocals).
In 2023 brachten ze hun eerste studio album No Sorrys uit. De eigen composities, met een pakkende melodie en een lekkere groove, vallen in de smaak vanwege de mooie zang- en solopartijen.
Blunderbuzz speelt rock in de meest brede zin van het woord. Beinvloed door alle gitaarmuziek tussen 1950 en nu, spelen ze een combinatie van blues rock, punk, garagerock, new wave, blues, soul, reggae, Brit pop, Disco en Americana.
Op zaterdagmiddag 20 januari geeft Blunderbuzz vanaf 13:00 uur een gratis semi-akoestisch promotieconcert bij Music Machine. Wie die middag een kaartje kan laten zien van het optreden in Volt kan eenmalig de cd No Sorrys kopen voor € 7,50.

Donderbus

De bandnaam komt van het Engelse woord Blunderbuzz, dat juist weer een vertaling is van het Nederlandse woord donderbus. Een donderbus was een 16e-eeuws geweer waarmee een lading kogels of metaalscherven afgeschoten werd. Het wapen was zeer gevaarlijk op korte afstand en zeer geschikt om op een groep af te schieten. Daarbij wordt het in het Engels ook gebruikt als synoniem voor “een leuk feestje”. Je begrijpt, de naam is niet voor niets gekozen.