Boe in de Zoo: appeltjesheksen en vleermuizengrot

25 okt 2019, 10:12 Nieuws
halloween algemeen
Ben je benieuwd hoe Kasteelpark Born er in het donker uitziet? Kom dan naar de vijfde editie van Boe in de Zoo op vrijdagavond 1 en zaterdagavond 2 november.
Boe in de Zoo is een kindvriendelijke activiteit rondom het thema Halloween dat uitermate geschikt is voor jonge bezoekers.

Ingang via Kasteelhoeve

Om 17:00 uur gaat de poort van het Kasteelpark open. Let op: de ingang is aan de kant van de Kasteelhoeve! Kom verkleed als heks of tovenaar, neem een lampion mee en loop de verlichte route die door een gedeelte van het park is uitgezet.
Onderweg kom je allerlei sprookjesachtige taferelen tegen, zoals de koets van Assepoester, de feeën van Doornroosje en de dino’s. Ook zijn er spinnenwebben, lieve vleermuisjes, spookjes en Halloweenspelletjes. In het Kriebelhuis kun je een echte vogelspin en kakkerlakken van dichtbij bekijken en bij de dj kun je dansen op griezelmuziek. Neem ook een kijkje in de dierenwinkel of geef de rare vogel onderweg een hand. Durf jij te proeven van de lekkere appels van de appeltjesheks? De poort sluit weer om 21:00 uur.

Lampionnen

Voor kinderen is het erg leuk om een lampion mee te nemen. In het donker passen je ogen zich aan en kun je meer zien dan je denkt! Neem daarom geen zaklantaarn mee (ook geen telefoon met zaklamp). Het licht van de zaklantaarn zorgt er juist voor dat je veel minder goed ziet waar je loopt!

Heksenbrouwsels

Op het terras kun je proeven van pompoensoep, suikerspinnen, popcorn en cupcakes (zolang de voorraad strekt). Deze brouwsels zijn tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar en kunnen alleen contant betaald worden.
Bij de horeca is koffie/thee/warme chocomel en fris te verkrijgen. ’s Avonds is er een aangepast menu en zijn er alleen broodjes met snack verkrijgbaar (en dus geen frietjes).

Kosten

De entree op deze avonden is 6 euro per persoon. Betaal zoveel mogelijk met gepast geld. Jaarkaarthouders hebben gratis entree. Vouchers van Wow-deal en Social Deal zijn ook geldig.

Enkele spelregels voor 1 en 2 november

  • De poort bij de reguliere entree sluit om 16:00 uur
  • De keuken van de horeca is vanaf 15:00 uur gesloten. Vanaf 17:00 uur kun je er weer terecht voor een aangepast menu (geen friet).
  • Parkeren op de Markt
  • Maskers zijn niet toegestaan
  • Niemand laten schrikken (geldt voor bezoekers/personeel)
  • Jaarkaarten kunnen deze avonden niet worden verlengd, nieuw gekocht of afgehaald. Bent u uw jaarkaart vergeten? Dan betaalt u entree.
  • De speeltuin is in het donker gesloten

Openingstijden

Kasteelpark Born is op 1 en 2 november open van 10:00 tot 16:00 uur en voor Boe in de Zoo van 17:00 tot 21:00 uur. Op zondag 3 november is het park open van 10:00 tot 18:00 uur. Vanaf 4 november is het wintertijd in het park. Het Kasteelpark is dan op woensdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur geopend.
griezelen met halloween kasteelpark born
Foto's: © Kasteelpark Born