Boekenweek bij Boekhandel Krings 9 april tot en met 18 april

05 apr 2022, 10:10 Nieuws
linden frenk van der web
Het thema van de Boekenweek is dit jaar Eerste Liefde . Het Boekenweekgeschenk is geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer: Monterossom mon amour .
Het is zijn weergaloos romantische ode aan de kracht van verhalen. Dit geschenk ontvangt u, zolang de voorraad strekt, als u voor minimaal 15 euro aan Nederlandstalige (ook vertaalde) boeken koopt.
Het Boekenweekessay is geschreven door Marieke Lucas Rijneveld met als titel Het Warmtefort. In Het warmtefort nemen haar hartverwarmende herinneringen de lezer mee naar een gelukzalige schooltijd. Dit essay kost slechts 5 euro, maar op=op!

Activiteiten tijdens de Boekenweek

  • Zaterdag 9 april van 14:00 tot 15:00 uur, in de boekhandel
    Kristien Hemmerichts bezoekt Krings naar aanleiding van haar nieuwste historische roman: Hubertina.
    Zij wordt geïnterviewd door Jos van Cann. Daarna is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en te signeren.
    Over het boek: Hubertina Aretz is geen fictief personage. Ze werd op 22 augustus 1893 in Horbach bij Aken 'echt' geboren in een streng katholiek mijnwerkersgezin. Ze heeft ‘echt’ gediend als pastoorsmeid in Nederlandse parochies. Tevens heeft ze zich tijdens de Tweede Wereldoorlog ook ‘echt’ ingezet voor de ondergedoken Joden van Antwerpen. Daar heeft ze een hoge prijs voor betaald. Deze boeiende roman reconstrueert haar leven op basis van haar eigen getuigenissen en minutieus onderzoek in archieven. Om hiaten in te vullen is een beroep gedaan op verbeelding en empathie.
  • Dinsdag 12 april om 19:30 uur
    Frénk van der Linden in het Toon Hermanstheater in de Laaglandzaal. Entree 10 euro.
    Liefde is, volgens de Van Dale, ‘een warme genegenheid, een gevoel van toewijding voor iemand anders’. Dat is mooi, maar liefde heeft behalve romantische ook problematische en leerzame kanten. Frénk van der Linden, journalist en schrijver, zoekt tijdens de Boekenweek op 12 april in de Laaglandzaal van het Toon Hermans Theater het gesprek over dit gevoelige onderwerp en neemt hierbij zijn recent verschenen boek En altijd maar verlangen als basis.
    Graag wisselt de schrijver samen met het publiek van gedachten over de liefde. Wat heeft je amoureus geluk gebracht? Wat heeft je pijn gedaan? En welke lessen heb je geleerd? Met zijn nieuwste boek En altijd maar verlangen als uitgangspunt gaat Frénk in gesprek met het publiek door zijn oor te luister te leggen, maar ook openhartig zijn eigen ervaringen in de liefde te delen.
    » Kaartverkoop (uitsluitend via De Domijnen)
  • Zaterdag 16 april van 14:00 tot 15:30 uur, in de boekhandel
    Boekpresentatie van Dichterbij het leven en de dood van Jacques Smeets met een muzikale omlijsting van Ruud Verhoeven uit Gulpen.
    Jacques Smeets heeft al meerdere boeken op zijn naam staan. In deze bundel met 70 van zijn gedichten combineert hij de tekst met foto’s in een fraai uitgeven bundel. Lulu Wang schreef een voorwoord voor dit boek.
    Deze zaterdagmiddag draagt hij voor uit zijn boek. Ruud Verhoeven maakte liedjes van een aantal gedichten en zal deze vanmiddag zingen.