Boels Ladies Tour op 5 september in Sittard-Geleen

26 jun 2020, 21:21 Nieuws
boels ladies tour sweikhuizen
De Boels Ladies Tour is de eerste wielerwedstrijd voor vrouwen die na 1 september aanstaande op de Wielerkalender staat.
Sittard-Geleen is startplaats van een van de etappes van deze rittenkoers, die finisht in Sweikhuizen. Ondanks de coronabeperkingen is, na nauw overleg met alle vergunningverleners en de wielerbonden UCI en KNWU, besloten om de voorbereidingen voor Boels Ladies Tour voort te zetten. Bij deze voorbereidingen zijn de teams en rensters nauw betrokken. Met de gemeenten die startplaats zijn (naast Sittard-Geleen ook Gennep en Arnhem) is de afspraak gemaakt dat,mocht in de komende periode blijken dat de Boels Ladies Tour niet mogelijk is, de etappes doorschuiven naar de editie 2021.
Het startschot voor deze Boels Ladies Tour in Sittard-Geleen moet klinken op zaterdag 5 september. De etappe gaat over 149 kilometer.De start is vanaf de wielerbaan bij Laco Glanerbrook in Geleenen de finishlijn wordt getrokken in Sweikhuizen. Er worden acht ronden van 17,5 km gereden met daarin elke ronde vier klimmetjes waaronder Watersley en de uitdagende finishklim op de Bergstraat in Sweikhuizen. Er wordt hierbij samengewerkt met de Watersley Challenge, een internationale wedstrijd uit de UCI Nations Cup voor rensters onder 19 jaar. Deze coureurs rijden over hetzelfde parcours, maar voor hen zijn start en finish op Watersley voorzien.