Boost je muzikaliteit met het Prinses Christina Concours

24 okt 2018, 9:06 Nieuws
viride kwartet bij finale pcc 2018 vrij te gebruiken ovv fotograaf peter van mulken
Jonge musici kunnen zich weer inschrijven voor het Prinses Christina Concours. Iedereen, van beginner tot gevorderde, mag meedoen aan de wedstrijd.
Wie deelneemt aan één van de zes regionale concoursen mag tien minuten optreden voor jury en publiek. De voorrondes worden georganiseerd tussen januari en maart 2018. De Nationale Halve Finale en de Nationale Finale vinden in april plaats.

Onvergetelijke ervaring

Wie meedoet aan het Prinses Christina Concours boost zijn of haar muzikaliteit. Deelnemers ontmoeten tijdens de regionale voorrondes namelijk leeftijdsgenoten met dezelfde passie voor muziek als zijzelf én krijgen persoonlijke feedback van de jury. De juryleden bij de concoursen zijn bekende en professionele musici die opbouwend commentaar geven over het optreden van de deelnemers.
Alle jonge musici van 12 tot en met 19 jaar (zang tot en met 21 jaar) kunnen zich opgeven voor het concours, ongeacht hun niveau. De voorrondes vinden plaats in heel Nederland. Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.christinaconcours.nl
. De inschrijving sluit op 1 december 2018 of eerder zodra het maximumaantal deelnemers is bereikt.
De regionale voorronde van het Prinses Christina Concours voor regio Zuid 2 vindt plaats op:
  • vrijdag 8 en zaterdag 9 februari: selecties in Kumulus Centrum voor Kunsteducatie, Maastricht
  • zondag 10 februari, 14:00 uur: regionale finale in Conservatorium Maastricht
Vijftien jaar geleden won harpist Remy van Kesteren een prijs bij het concours. "Meedoen is een onvergetelijke ervaring, het veranderde mijn leven", zegt hij in onderstaande video.

Over het Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours wil dat alle kinderen en jongeren in Nederland kennismaken met muziek. Daarbij stimuleert het Prinses Christina Concours kinderen en jongeren om hun muzikale talenten zo ver mogelijk te ontwikkelen.