Brief College van B&W aan lokale verenigingen inzake rellen

31 jan 2021, 8:01 Nieuws
gemeentehuis geleen bescgadigd bij rellen 25 januari 2021
Naar aanleiding van de rellen die afgelopen week op diverse plekken - ook in de eigen gemeente - plaatsvonden heeft wethouder Houtakkers (o.a. Sport) namens het College van B&W een oproep gedaan aan de verenigingen in Sittard-Geleen.
In een schrijven aan de besturen van de verenigingen merkt hij op dat bij de rellen naast veel jongeren alle generaties zijn betrokken en dat verschillende clubs en verenigingen in onze gemeente inmiddels een standpunt hebben ingenomen tégen deze vorm van agressie en geweld. Zij willen daarmee voorkomen dat sommige leden van hun vereniging aan de rellen mee gaan doen.
"Als gemeente waarderen we deze initiatieven bijzonder, want samen staan we sterker dan alleen." Hij moedigt besturen van verenigingen die dat nog niet hebben gedaan namens het College aan om hetzelfde te doen sluit af met "Iedereen heeft recht op een eigen mening en mag demonstreren, maar laten we dat op een vreedzame manier doen. De onzekere en pittige situatie waarin we ons door corona bevinden is voor niemand fijn. Maar laten we proberen om met respect en aandacht voor elkaar deze moeilijke periode zo goed mogelijk te doorstaan. Alleen samen krijgen we corona onder controle."
#samensterksittardgeleen