Brievenbus vernield met vuurwerk

30 dec 2019, 9:05 Nieuws
vernielde brievenbus postnl
E. Bakx
Afgelopen vrijdag is de jaarlijkse verkoop van consumentenvuurwerk gestart. Vandaag en dinsdag kunt u nog vuurwerk aanschaffen.
Dat mag u dan wel enkel afsteken tussen dinsdag 31 januari 2019 18:00 uur en woensdag 1 januari 2020 02:00 uur.
Degene die verantwoordelijk is voor het met vuurwerk opblazen van de brievenbus van PostNL op de hoek van de Pastoor Vonckenstraat en de Rijksweg Noord in Geleen had kennelijk geen boodschap aan de regels die gelden voor het tijdstip waarop vuurwerk mag worden afgestoken en heeft waarschijnlijk ook ander vuurwerk gebruikt dan voor consumenten in Nederland is toegestaan.
Maar zeer zeker heeft de dader geen enkel oog gehad voor andermans eigendom en voor het mogelijk zeer grote belang dat mensen kunnen hebben bij een correcte bezorging van de brieven die zij in deze brievenbus hadden gestopt: een sollicitatiebrief, of een rouwbrief, de opzegging van een abonnement, een liefdesbrief ... je zult maar niet weten dat je brief door de daad van een totale onbenul zijn bestemming nooit zal bereiken.
PostNL haalt elk jaar voor de jaarwisseling in bepaalde buurten de brievenbussen weg om te voorkomen dat onnozele lolbroeken ze met vuurwerk vernielen. Het exemplaar op de hoek van de Pastoor Vonckenstraat en de Rijksweg Noord in Geleen kan voortaan ook op de lijst 'weghalen voor jaarwisseling'.