Brucified brengt ode aan de muziek van Bruce Springsteen

19 sep , 16:00 Nieuws
brucified
On Fire. Dat is de titel van de show waarmee de band Brucified in reprise langs de Nederlandse theaters gaat. De show is een eerbetoon aan het werk van Bruce Springsteen.
Voor leadzanger Nick Dekkers is heel duidelijk wat zo mooi is aan de muziek van the Boss. “Elk nummer vertelt een verhaal en is uit het leven gegrepen”, zegt hij. “Bruce heeft ook over de working class en de gewone man. Daarom spreekt zijn muziek mij ook zo enorm aan.” Het is niet zo dat Nick de muziek al van jongs af aan heeft omarmd. “Natuurlijk kende ik zijn grote hits en met de coverband waar ik in speelde deden we ook weleens een nummer van Bruce Springsteen”, vertelt Nick. “Dat veranderde allemaal in 2016 toen ik met een vriend meeging naar het concert op het Malieveld in Den Haag. Mijn vriend zei: “Dan weet je pas écht wat muziek is”. En dat is inderdaad precies wat er op het Malieveld gebeurde.”

‘We brengen plezier en echte experience’

In 2022 deed Nick mee aan The Tribute: The Battle of the bands. “De huidige bezetting is in diezelfde periode ontstaan. Aanvankelijk waren we met 16 mensen met backing vocals, blazers en viool maar dat was voor een theatertour niet handig dus hebben we het ingekrompen tot negen mensen. Mijn broertje Mike was er wel vanaf het eerste uur bij. Ook hij is na het zien van zijn eerste live concert een echte fan en is hij inmiddels ook gegrepen door de muziek van Bruce.” Evenals de rest van de band overigens.
Bruce Springsteen heeft een enorm repertoire en omdat hij zelf ook nog speelt wil Nick op de hoogte blijven van zijn nieuwe nummers. “We zijn ook een aparte tributeband, want heel vaak spelen tributebands muziek van artiesten die overleden zijn of niet meer optreden. Hoewel Bruce een enorm oeuvre van 344 nummers heeft, heeft Nick uiteraard favorieten. “Uiteraard Born to run waarmee hij doorbrak maar ook Working on a dream en Jungleland. Dat laatste nummer is echt een pareltje om te spelen, zowel qua compositie als qua performen”, zegt hij. “Het publiek wil hij vooral beleving meegeven. En natuurlijk plezier, vriendschap en een echte experience. Ik ben daarin geslaagd als mensen, wanneer ze weer thuis zijn, nummers opzoeken die wij hebben gespeeld”, zegt Nick.
Hij kijkt positief terug op The Battle of the bands. “Het is echt een opstap voor ons geweest en we zijn heel hard gegroeid. Om op te treden voor een miljoen kijkers en voor Angela Groothuizen, Cesar Zuiderwijk en Spike, dat is echt een cadeautje”, zegt Nick.
De show waarmee ze voor de tweede keer in Nederlands theaters staan is een mooie mix van bekende nummers naar minder bekende nummers. “Het is echt een ode aan de muziek van the Boss”, zegt Nick.
Brucified on Fire is op 6 oktober te zien in Club Volt in Sittard. Kaarten zijn te koop via www.volt.nl. Meer informatie over de show op www.brucified.com.