Burgerinitiatief: Samen sterk tegen eenzaamheid

20 okt 2023, 16:00 Nieuws
pleintje romeinenstraat sittard
Op zaterdag 28 oktober organiseert het Burgerinitiatief ‘Samen Sterk Tegen Eenzaamheid’ van 11:00-15:00 uur een open dag.
Op het pleintje aan de Romeinenstraat in Sittard vinden dan gezellige activiteiten plaats.
Met de open dag wil het burgerinitiatief de inwoners van de wijk Kemperkoul uitnodigen om mee te denken over een ontmoetingsruimte in de wijk. Welke activiteiten vinden de inwoners leuk waarvoor ze graag naar de ontmoetingsruimte willen komen?

Eenzaamheid groeiend probleem

Niet alleen onder ouderen, maar ook onder jonge mensen is eenzaamheid een groeiend probleem. In de gemeente Sittard-Geleen ligt het percentage mensen dat zich eenzaam voelt zelfs nog iets hoger dan het landelijke gemiddelde: 54,4% in Sittard-Geleen van de 65-plussers en zelfs twee derde van de 80-plussers geeft aan wel eens eenzaam te zijn. In de Sittardse wijk Kemperkoul wil het burgerinitiatief ‘Samen Sterk Tegen Eenzaamheid’ de eenzaamheid van buurtgenoten doorbreken door een ontmoetingsruimte te realiseren in de wijk zodat mensen dicht bij huis met buurtgenoten in contact kunnen komen.

Ideeën voor activiteiten

In de ontmoetingsruimte willen de initiatiefnemers van het burgerinitiatief laagdrempelige activiteiten gaan organiseren voor ouderen én jongeren. Welke activiteiten dat zouden moeten zijn, willen ze graag horen van hun buurtgenoten. Daarom hebben alle inwoners van de wijk Kemperkoul in hun brievenbus een uitnodiging voor de open dag ontvangen met daarbij een formulier waarop zij hun ideeën kunnen aangeven. Zij kunnen dit formulier op 28 oktober tussen 11:00 en 15:00 uur inleveren op de open dag van het burgerinitiatief.

In gesprek met gemeente

Tijdens de open dag op 28 oktober krijgen de bewoners van Kemperkoul alvast een klein voorproefje van de ideeën die het burgerinitiatief heeft voor de ontmoetingsruimte. De informatie en ideeën die het burgerinitiatief op 28 oktober verzamelt, worden gedeeld met de gemeente Sittard-Geleen waar het burgerinitiatief al enige tijd mee in gesprek is.
Burgerinitiatief: Samen sterk tegen eenzaamheid
Datum: 28 oktober 2023
Plaats: Pleintje Romeinenstraat
Tijd: 11:00-15:00 uur