Buurtbemiddeling helpt bij het oplossen van problemen tussen buren

27 dec 2021, 20:20 Nieuws
buurtbemiddeling oiw
Onder buurtbemiddeling wordt verstaan het aanpakken van problemen tussen buurtbewoners door middel van vrijwilligers in de buurt.
Bij buurtbemiddeling helpen onafhankelijke en speciaal opgeleide vrijwilligers mensen om weer met elkaar in gesprek te komen om een probleem in de buurt op te lossen.
En daar goede afspraken over te maken. Dit werkt het best in een vroeg stadium en bij niet al te ernstige problemen. De gemeente, woningcorporatie of politie kunnen u doorverwijzen naar buurtbemiddeling Westelijke Mijnstreek. U kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen met Buurtbemiddeling. Dat kan via e-mail ([email protected]) of door te bellen naar 0622968998.
In het afgelopen jaar, zo meldt de gemeente Sittard-Geleen in de Stadskrant van december, ontving buurtbemiddeling in totaal 140 meldingen van problemen tussen buurtbewoners. Daarvan werden er 82 - dat is 58 procent - op een positieve manier afgerond. Bij 19 (13 procent) gevallen wordt er nog aan een oplossing gewerkt en in 17 gevallen (12 procent) heeft nog geen gesprek plaatsgevonden. In 22 gevallen (16 procent) was de conclusie dat buurtbemiddeling niet de juiste weg was om een probleem op te lossen.